adscode
adscode

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

Kurucu: Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı

Rektör Vekili: Prof. Dr. Ege Yazgan

Kuruluş tarihi: 1996

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Hukuk, İşletme, İletişim, Mimarlık, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri olmak üzere 7 fakültesi bulunuyor. Yüksekokullar, MYO ve enstitülerle birlikte program sayısı 150’yi aşıyor.

Öğrenci sayısı: 27 bine yakın öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 1.000’i aşkın akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Öğrencilerin yüzde 85’i, ÖSYS, Başarı, Spor, Uluslararası Bakalorya burslarının yanı sıra kardeş, mezun indirimi gibi olanaklardan faydalanabiliyor.

Yurt Olanakları: Yakın çevrede, üniversitenin yönlendirdiği yurtlar var.

Öğrenci kulübü sayısı: 100’ü aşkın öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

2006’da katıldığı Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın Türkiye’deki tek üyesi konumunda olan üniversitenin, bu ağa bağlı üniversitelerle öğrenci değişimi, staj, yurt dışında İngilizce Hazırlık programı olanakları bulunuyor.

Erasmus programı ve ikili anlaşmalar kapsamında da 30’un üzerinde ülkede, 250'nin üzerinde üniversiteyle değişim, ortak program ve çift staj anlaşmaları var.

Öğrenim ücretleri: 9.312 TL ile 55.400 TL arasında değişiyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ezberlemeyi değil düşünmeyi; okul için değil hayat için bilmeyi öğretiyoruz. Her yıl kalite standartlarımızı geliştirmeye, akreditasyonlarımıza yenilerini eklemeye odaklanıyoruz. Uluslararası atölye çalışmalarından yeni nesil laboratuvarlara ve stüdyolara kadar birçok alanda öğrencinin yaparak öğrenme geleneğini sahiplenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Yeteneklerini keşfetmeleri için, onlara destek vermek en önemli noktalardan biri. Her öğrencinin Bilgi’de geçirdiği deneyim ile yaşamının doyurucu, en pırıltılı dönemine başlaması en büyük gayemiz.

Yaparak öğrenme üzerine kurduğumuz eğitim anlayışımızla, BİLGİ’li öğrenciler henüz lisans eğitimleri devam ederken sektörü yakından tanıma şansı elde ediyor. Aynı zamanda teori- pratik düzleminde iş pratiği de kazanıyorlar. Geleceği, yeni iş imkânlarını, fırsatları üniversite eğitimi esnasında görme şansına sahip oluyorlar. Hayatın her alanında kendini gösteren dijital dönüşüm, yapay zekâ ve 3D yazıcı teknolojisi gibi trendlerin, geleceğin mesleklerinde belirleyici olacağının farkındayız. Tüm bu trendleri eğitim yaklaşımımıza en iyi biçimde entegre ediyoruz.

Öğrencilerimizin 21’inci yüzyılın küresel rekabet ortamında uluslararası düzeyde var olabilecekleri yetkinliklere sahip olmaları için çalışıyoruz. Bugün sayıları 30 bini aşan mezunlarımız, yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada donanımlı, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, yaratıcı, kendini sürekli olarak geliştirmeyi öğrenmiş, araştırma yeteneklerini geliştirmiş ve girişimci ruhlarıyla adlarından söz ettiriyorlar.

İletişim bilgisi: www.bilgi.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)