adscode
adscode

İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Türk Kardiyoloji Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Çavlan Çiftçi

Kuruluş tarihi: 2006

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve 2 enstitüsü bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 2.379 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 227 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: ÖSYM Başarı, Üstün Başarı, Vakıf Teşvik (Destek) ve Proaktif Hekim bursları bulunuyor. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarına yüzde 25, kardeşlere yüzde 10 oranında indirim yapılıyor.

Yurt olanakları: Yurdu bulunmuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 20 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus programına dahil olan üniversitenin Almanya’da Giessen Üniversitesi, Amerika’da Columbia-Cornell üniversitesi ile Harvard Med Araştırma merkezi, Azerbeycan’da Azerbeycan Tıbb Üniversitesi ve MEAMAC ile iş birliği bulunuyor.

Öğrenciler Neden Sizi Seçsin?

İstanbul Bilim Üniversitesi, Florence Nightingale Hastaneleri’nin marka değerini tıp ve sağlık bilimleri alanında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimine aktarmak üzere kurulan, Türkiye’nin ilk tematik sağlık üniversitesi.

Dijital sistemler, biyolojik varlıklar ve fiziksel dünya arasındaki ilişki biçiminin yeniden tanımlandığı dördüncü sanayi devrimi çağındaki yenileşmeyi kendi dinamikleriyle sağlayan İstanbul Bilim, merakı, yaratıcı düşünceyi ve başarıyı destekliyor. Öğrencilerine ve onları yetiştiren akademisyenlerine, bu ülkede kalarak çalışabilecekleri, hatta Nobel ödülü alabilecekleri bir ekosistem oluşturarak, “beyin göçü” sorunun çözümüne de katkı sunuyor. Bilim Üniversitesi temel tıp bilimleri için mevcut laboratuvarları, klinik tıp bilimleri için Tıbbi Simülasyon Merkezleri ve mevcut Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı Araştırma ve Uygulama Merkezleri ile mezuniyet öncesi tıp eğitimi ve mezuniyet sonrası tıpta uzmanlık eğitiminde hibrit uygulamalı tıp eğitimi modeli ile ön plana çıkıyor. 

Üniversite, Hibrit Tıbbi Simülasyon Merkezi ile öğrencilerinin yetkinliğini artırırken, her 2 öğrenciye 1 öğretim üyesi ve her öğrenciye 7 yatak düşen, uygulamalı hasta başı eğitimine devam ediyor. İstanbul Bilim, tüm branşlarda Sosyal Güvenlik Kurumu anlaşmalı olan hastanelerinde, 4’üncü sınıf staj gruplarında 4 öğrenciye; 5’inci sınıf staj gruplarında 5 öğrenciye kişiye özel staj olanağı sağlıyor. 

Üniversite, bağlı hastaneleriyle uygulama ve araştırma merkezlerinde, mezunlarına öncelikli olarak işe alınma imkanı sunuyor. Tıp fakültesi mezunları ayrıca, tıpta uzmanlık sınavında (TUS) İstanbul Bilim’i tercih ederek, ihtisas sahibi olduktan sonra yeniden üniversitede öğretim üyesi olarak devam edebiliyorlar. 

Tıp eğitiminde standartları belirleyen Bilim Üniversitesi, kampüslerinin ve hastanelerinin ulaşım kolaylığı ile sağlık alanında kariyer yapmayı planlayan öğrencilere, zamanı yönetme ayrıcalığı sunarken, İstanbul’u da kampüs alanı gibi kullanma olanağı veriyor. Yüzde 98’lik doluluk oranına sahip olan Bilim Üniversitesi’nde, Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) yüzde 70 başarı oranı yakalanırken, mezunların büyük bir kısmı da KPSS sınavları sonucu kamu kurumlarına yerleşmekte.

İletişim Bilgisi: www.istanbulbilim.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)