adscode
adscode

'İstanbul Comics and Art Festivali' başladı

Saint Joseph Derneği Sosyal Tesisleri (Club Quartier) ve Moda All Saints Kilisesi'nde Dsm Group tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), Kadıköy'de başladı.

'İstanbul Comics and Art Festivali' başladı
Kültür Sanat
Saint Joseph Derneği Sosyal Tesisleri (Club Quartier) ve Moda All Saints Kilisesi'nde Dsm Group tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), Kadıköy'de başladı.

Çizgi-roman ve çizgiye dair sanatları bir araya getiren Dsm Group yönetici ortağı İlker Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin ilk gününde gençlerin atölye çalışmalarına katılıp, çizgi-roman ve grafiti çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Festival bünyesinde çizgi-roman dünyası, animasyon filmler ve grafiti sanatçılarının buluştuğu bir ortam meydana getirmeyi hedeflediklerini belirten Akar, "Birden fazla disiplinin bir arada olduğu, görsel sanatların daha fazla ağır bastığı bir dalda çalışma yapmak için geçen sene yola çıktığımız zaman çok büyük bir ilgiyle karşılaştığımız için bu sene festivali tekrar gerçekleştirdik." dedi.

Akar, festivalde, gençlerin sanatçılarla buluşup, sohbet ettiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Şehir yaşantısı içinde bunalan kitleler, burada geçmişten gelen eski alışkanlıklarını gördü. Çizgi-roman çizerleriyle karşılaştı, sohbet edebildi ve yeni örneklerini görme imkanı buldu. Ayrıca bu kitleler, grafiti sanatçılarıyla da tanışıp grafiti eserlerini görme imkanı yakaladı. Yani bütün bunların hepsinin toplu olarak bulunduğu bir festivalde buluşabilme fikri, gördüğümüz kadarıyla bütün katılımcıların çok ilgisini ve beğenisini topluyor."

Bu sene festival bünyesindeki yenilikleri anlatan Akar, geçen seneye oranla hem ziyaretçi hem de markaların katılımında ciddi artışlar olduğuna dikkati çekerek, yurtdışından çizgi-roman ve grafiti sanatçılarının da festivale ilgi gösterdiğini söyledi.

Festivalde neler var?
İCAF'ın ikinci gününde ilk gün Workshop'larının yanı sıra "Kolaj", "Mandala", "İllüstrasyon", "Fanzin", "Stencil", "Paper Cutting", "Origami Wall" ve "Sulu Boya" atölye etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Yeni nesil çizerlerden Cem Güvertürk, Selçuk Ören ve Sümeyye Kesgin'in söyleşisinin ardından Beril Ateş, Emrah Ablak, Kutlukhan Perker ve Devrim Kunter, söyleşilerle çizgiseverlerle buluşacak.

Gün boyu sürecek animasyon film gösterimlerinde ise Türkiye'nin yanı sıra Finlandiya, ABD ve İngiltere'den şehir temalı fimler yer alacak.

Festivalin son gününde ise 18 workshop etkinliği düzenlenecek. İlk iki gün gerçekleştirilen tüm workshop etkinliklerinin yanı sıra "e² Genç Mühendisler-Lego®", "Tektonik Animasyon", "Çizgi Roman Çizim" ve "Karakter" atölyelerinde katılımcılar, yaratıcı ve eğlenceli saatler geçirecek.

Söyleşi etkinliklerinde Sedat Girgin, Ali Paşaoğlu Çağıl ve Ömerbaş Esen Karol, Erdil Yaşaroğlu, Hicham Habchi ve Yıldıray Çınar çizgiseverlerle buluşacak.

Ayrıca oyun karakter çizeri Hicham Habchi ve Yıldıray Çınar söyleşilerinde canlı çizim yapacak. Festivalin son gününde 7 ülkeden 10 animasyon film gösterimi yapılacak.

Festival biletleri, "dsmticket.com" internet adresinden veya festival girişinden temin edilebilecek.

AA

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)