adscode
adscode

İstanbul Film Festivali'nde bugün

İstanbul Film Festivali, 35. yılında da dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklere, yeni keşiflerden başyapıtlara, gizli hazinelerden iz bırakan…

İstanbul Film Festivali'nde bugün
Kültür Sanat
Festivalin ilk gününün programında bir edebiyat uyarlaması olan Binbir Gece: Bölüm 1, Huzursuz Adam yer alıyor. Daha önce festivalde kısa filmlerini izlediğimiz Gomes, bu iddialı projesinde Binbir Gece Masalları’nın bir öyküden diğerine geçen serbest anlatı yapısını ödünç alıyor ve ülkesi Portekiz’deki ekonomik krizin etkilerini araştırmaya koyuluyor. Film bugün 11.00 seansında Fitaş 6’da.

YENİLENEN SÜRÜ GÖSTERİMDE

Yılmaz Güney’in yazdığı, Zeki Ökten’in yönetmenliğini üstlendiği Sürü filminin restorasyonunu gerçekleştirdi.  Filmin özel gösterimi bu akşam Ortaköy Feriye Sineması’nda gerçekleşecek. Hem günümüzde yakıcı olan barış meselesine dokunan sahneleriyle, hem dönemin toplumsal gerçekçi bir portesini sunmasıyla, hem sinemamızdaki ayrıksı estetiğiyle, hem de destansı hikâyesinin çok katmanlı anlam derinliğiyle Sürü’yü bugün tekrar sinemada izlemek Türkiye sinemasının en muazzam eserlerinden biriyle kavuşmak anlamına geliyor.
Gösterime filmin başrol oyuncularından Tarık Akan ve Melike Demirağ’ın yanı sıra Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney’in de katılacak.

APARTMAN HİKÂYELERİ

Paris’in orta yerinde bir apartmanın asansörü çalışmıyor. Bu durum altı insanın kararlarına tesir edecek... Stemkowitz, tekerlekli sandalyesinden kalkıp nöbetçi hemşireye aşkını ilan edebilecek mi? Charly, bir zamanlar ünlü bir oyuncu olan Jeanne Meyer’e yeni bir filmde başrolü kapabilmesi için yardımcı olacak mı? Gökten düşen astronot John McKenzie’ye ve güvendiği Bayan Hamida’ya neler olacak? Yönetmen Samuel Benchetrit, muhteşem bir detaycılıkla ördüğü yeni filminde hikâyesini bir grup Parislinin hayatındaki kelebek etkisi etrafından kuruyor. Film bugün 13.30 seansında Feriye Sineması’nda izlenebilir.

HİSAR KISA FİLM SEÇKİSİ
Hisar Kısa Film Seçkisi 2016 filmleri bugün 16.00’da Akbank Sanat’ta izlenebilir. Senarist Ebru Ceylan, yönetmen Emin Alper ve görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki’den oluşan ana jüri tarafından belirlendi. seçkide  Orhan İnce’nin “Adem Başaran” adlı filmi, Gökalp Gönen’in “Altın Vuruş”u, Yakup Tekintangaç’ın “Azad” filmi, Emre Kayiş’in “Çevirmen”i, Aytaç Uzun’un “Çocuk” filmi, Oğuz Anbarlı’nın  “İğne Deliği” adlı filmi, Resul Sakınmaz’ın “Kinostajik” adlı filmi, Selman Nacar’ın “Kuyu”su, Onur Saylak ve Doğu Akal’ın “Orman” adlı ortak projeleri, Serdar Önal ve Ömer Çapoğlu’nun “Wong Kar Waı Üzerine Kısa Bir Film” adlı proje yer alıyor.(İstanbul/EVRENSEL)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)