adscode
adscode

İstanbul Karardı !

​İstanbul'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

İstanbul Karardı !
Türkiye'den Haberler
Günlerdir devam eden yağış akşam saatlerinde etkisini artırınca çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Yağış, Avrupa yakasında Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece, Eyüp ve Sultangazi; Anadolu yakasında Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ilçelerinde etkili oldu.

Üsküdar'da ise şiddetli yağış sebebiyle bazı vatandaşlar, yağmur sularının oluşturduğu akıntıdan kurtulmak için yoğun çaba harcadı.

Marmara'da günlerdir süren sıcak hava yerini yağışa bıraktı. İstanbul'da öğle vakti 

hava birden simsiyah oldu. İstanbul'da sağanak yağış 2 gün boyunca sürecek. Meteoroloji kuvvetli yağışlara karşı uyardı.

İşte il il hava durumu tahmini

Meteoroloji'den yapılan uyarıda şöyle denildi:

"Kırklareli il geneli,Tekirdağ'ın doğusu (Çorlu, Marmaraereğlisi, Çerkezköy) ve İstanbul'un batı ilçelerinde (Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Eyüp ve çevresi) halen devam eden gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. "

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün görülecek yağışların Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ile kıyı kesimleri dışında Kastamonu geneli, Ankara’nın güney ve doğusu, Bolu’nun doğu kesimleri, Çorum’un kuzey ve batısı, Sivas’ın batı çevrelerinde orta kuvvette (6-20 kg/m2) ve yer yer kuvvetli olarak (21-50 kg/m2) etkili olması beklendiğini açıkladı.

TRAFİK FELÇ

Beylikdüzü Bahçeşehir çevresinde etkili olan yağış 14. 00 sıralarında Bağcılar ve çevresine kaydı. Zaman zaman doluya dönüşen yağış sürücüleri de zor durumda bıraktı. TEM'de trafik durma noktasına geldi.. Dolu yağışı sırasında tanelerin iriliği dikkat çekti. Gök gürültüsünün eşlik ettiği yağış sırasında kuvvetli rüzgar gözleniyor.

Birçok ilçede de köprü altı ve caddelerde oluşan su birikintileri, yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı. Büyük İstanbul Otogarı bağlantı yolunda oluşan su birikintisi nedeniyle, iki İETT otobüsü ile bazı otomobiller suyun içinde kaldı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, araçlarda mahsur kalan sürücü ve yolcuları kurtardı.

Gök gürültüsünün de eşlik ettiği yağış istanbul'un bazı semtlerinde zaman zaman doluya dönüştü.

(DHA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)