adscode
adscode

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi
Güncelleme : 14-Sep-18 09:38

Kurucu: İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç

Rektör: Prof. Dr. Erhan Güzel

Kuruluş tarihi: 1997

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sanat ve Tasarım olmak üzere 8 fakültesi, 3 MYO, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 16.000 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 737 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: ÖSYS Başarı Bursu, Başarı Bursları, İlk Tercih İndirimi, İhtiyaç Bursları, Mütevelli Heyeti ve KEV İndirimleri, Mezunlar Derneği İndirimleri, İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi İndirimi (ÖSYS burslarında), Sporda Başarı İndirimi (İKÜ Okul Takımları içinde) var.

Yurt olanakları: 211 kişilik kız öğrenci, 148 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 66 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+ Avrupa kapsamında Avrupa’nın 26 ülkesinde 124 partner üniversiteyle 280’den fazla anlaşması var. Erasmus+ Dünya kapsamında Amerika, Kolombiya, Çin ve Güney Kore’nin önde gelen üniversiteleri ile anlaşmaları bulunan üniversitenin, ayrıca 4 farklı kıtadan üniversitelerle ikili protokolleri bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, Hukuk 44.500 TL, diğer lisans ve ön lisans programları 22.000 TL ile 44.500 TL aralığında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Kültür Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında kurulan

İstanbul Kültür Üniversitesi, Kültür Koleji’nin 58 yıllık eğitim deneyiminin yükseköğretim alanındaki uyarlamasıdır. İstanbul’un merkezi noktalarından; Ataköy, İncirli, Şirinevler ve Basın Ekspres yolunda 4 yerleşkesi bulunan İKÜ öğrencilerine akademik eğitimle birlikte güçlü bir sosyal yaşam alanı da sunuyor. Modern eğitim müfredatlarının yanı sıra araştırmaları ve çalışmaları ile fark yaratan uzman akademik kadrosunun rehberliğinde öğrencilerini geleceğin dünyasına hazırlayan İKÜ, uluslararası olanaklarıyla da öğrenci yaşamında fark yaratıyor. Küresel rekabette kendisine yer bulabilecek uzmanları profesyonel yaşama kazandırmayı hedefleyen İstanbul Kültür Üniversitesi, Erasmus+, Avrupa Staj Konsorsiyumu ve İkili Anlaşmalar ile bu amacını pratiğe dönüştürmek üzere öğrencilerine çeşitli imkânlar da sunmaktadır. 

 

İletişim bilgisi: www.iku.edu.tr

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)