adscode
adscode

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: TESA Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Sabahattin Aydın

Kuruluş tarihi: 2009

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Tıp, Uluslararası Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, İletişim, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Eğitim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri olmak üzere 12 fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Adli Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri ve 4 Meslek Yüksekokulu bulunuyor.  

Öğrenci sayısı: 28.500 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 915 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Öğrenciler, ÖSYS sonucuna göre yüzde 100 burs ya da yüzde 50 ve yüzde 25 indirimli eğitim hakkı kazanabilmekte. Ayrıca Dil puanı hariç, ilk 1.000’e giren öğrencilere bulundukları dilime göre, yılda 7 ay boyunca 5.000 TL’den 1.500 TL’ye kadar üstün başarı bursu veren üniversite, Gazi ve Şehit çocuklarına kazandığı burs ve indirim oranlarına ilaveten yüzde 15 eğitim indirimi yapıyor. Kardeşlere yüzde 10 indirim, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan öğrencilere kazandığı burs ve indirim oranlarına ilaveten de yüzde 15, milli sporcu öğrencilere öğrenim ücretinden ayrıca yüzde 20 indirim yapılıyor. Öğrenim süresinde milli ve üniversiteler arası müsabakalara katılan öğrencilere de bir sonraki akademik yılın başından geçerli olmak üzere 7 ay boyunca dünya ve olimpiyat şampiyonuna 1000 TL, Avrupa şampiyonuna 800 TL, Türkiye şampiyonuna da 500 TL aylık eğitim bursu sunuluyor. Üniversite ayrıca özel protokol imzalanan liselerden mezun olarak lisans programlarına yerleşen öğrencilere protokolde yer alan indirim oranlarını ayrıca uyguluyor.

Yurt olanakları: 2.500 kişi kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtları var. Yurt ücretleri 8.200 TL ile 20.000 TL aralığında.

Öğrenci kulübü sayısı: 76 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus Üniversite Beyannamesi’ne 2012 yılında kabul edilen üniversitenin 57 Erasmus üyesi üniversiteyle anlaşması mevcut ve ikili anlaşma çalışmalarına devam ediyor. İtalya, Polonya, Romanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Slovenya, Almanya, Portekiz, Danimarka, Macaristan, Letonya, Hollanda, Yunanistan, İspanya, Fransa öğrenci değişimi yapılan ülkelerden bazıları. Üniversitenin Erasmus kapsamında 19 Avrupa ülkesinde öğrenci değişim anlaşması olan partner üniversiteler ve anlaşma sağlanan bölümlerle ilgili ayrıntılı bilgi adayogrenci.medipol.edu.tr adresinde yer alıyor.

 

 

 

 

 

Öğrenim ücretleri: Fakülte ve bölümlere göre 19.170 TL ile 77.200 TL arasında değişiyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri başarıya teşvik eden, başarılı öğrencileri için de tüm imkânlarını seferber eden bir eğitim kurumu.

  • Başarılı öğrencilerin önüne çıkan iki engelin (zaman ve finans) öğrencilerin çalışmalarını etkilemesine izin vermiyor.
  • Dünyada ve Türkiye’de alanlarının öncüleri akademisyenlerden oluşan, eşsiz kadrolarla eğitim veriyor.
  • Farklı disiplinlerin sinerjisiyle öğrencileri gerçek iş yaşamına hazırlıyor.
  • Dil Okulundan başlayarak tüm eğitim birimlerinde öğrencileri uygulamayla öğrenmeye adapte ediyor.
  • Yurt dışında İngilizce eğitiminden anlaşmalı fakülte ve bölümler için farklı üniversitelerde staj ve eğitim imkânlarını sunuyor.
  • Çift ana dal ve yan dal uygulamalarının yanı sıra gerekli şartları yerine getiren öğrencileri için bütünleşik yüksek lisans ve bütünleşik doktora imkânları da mevcut.

 

İletişim Bilgisi: www.medipol.edu.tr

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)