adscode
adscode

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Bekir Okan

Rektör: Prof. Dr. Şule Kut

Kuruluş tarihi: 1999 yılında kuruldu, eğitim-öğretime 2003-2004 akademik yılında başladı.

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eğitim, İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Hukuk, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sanat, Tasarım ve Mimarlık, Tıp olmak üzere 10 fakültesi, 2 MYO, Konservatuvarı ve 3 Enstitüsü bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 26.000

Akademik personel sayısı: 642

Burs olanakları: 100’ü aşkın programında ücretli kontenjanı bulunmuyor. Adaylar bu programlara yüzde 50 burslu olarak yerleşebiliyorlar. Ayrıca belirli programlarda Tercih Bursları ile yüzde 50+10 burstan yararlanma imkânı var. Ücretli programlara ilk 3 tercihinde yerleşen adaylar ise yüzde 25 burs kazanıyorlar.

Yurt olanakları: 1500 öğrenci kapasiteli 5 yurt binası bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 80

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Okan Erasmus+ Programı’nın yanı sıra farklı öğrenci değişim programlarına sahip olan Okan Üniversitesi, üye olduğu ISEP ile öğrenciler, tüm dünyadan 300’den fazla üniversiteden birinde bir dönem veya bir yıl süreyle giderek öğrenim ücreti ödemeden eğitim görebiliyor, başarıyla tamamladıkları dersleri Okan’a transfer ederek zamanında mezun olabiliyorlar. ISEP’in Amerika Birleşik Devletleri’nde 146, Kanada’da 4, İngiltere’de 12, Fransa’da 23, Almanya’da 8, İspanya’da 9, İtalya’da 4, İsveç’te 7, Finlandiya’da 10, Arjantin’de 4, Brezilya’da 2, Şili’de 3, Japonya’da 8, Güney Kore’de 5, Çin’de 4, Avustralya 14,Yeni Zelanda’da 3 üye üniversitesi bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: Tam ücretli bölümlerde fiyatlar 24.000 TL ile 69.000 TL arasında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Toplam öğrenci sayısının yüzde 97’si oranındaki geniş burs olanaklarıyla başarıyı her zaman destekleyen İstanbul Okan Üniversitesi, güçlü akademik kadrosu, şehir konforunu doğal güzelliklerle bir arada sunan modern kampüsü, fakültelere yürüme mesafesindeki yurtları ve geniş bir yelpazedeki uluslararası eğitim işbirlikleriyle fark yaratıyor. Yüksek öğrenimde ilklerin öncüsü olan üniversite, “Girişimcilik”, “Kariyer Yaşam” ve “Happy Life” derslerinin yanı sıra “Mezuniyete Hazırlık Programı” kapsamında yüzlerce şirketle gerçekleştirilen işbirlikleriyle öğrencilerine kariyer öncesi iş yaşamını en iyi şekilde deneyimleme imkânı tanıyor. Okan Üniversitesi’ni tercih eden adaylar, İngilizcenin yanında Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birisini ikinci dil olarak öğrenme imkânına sahipler. Küresel ölçekte sektörlerin yoğun talepte bulunduğu mesleklere yönelik eğitim programları bulunan İstanbul Okan Üniversitesi verdiği üst düzey kalitedeki eğitim hizmetinin yanında Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak Ar-Ge faaliyetleriyle de öne çıkıyor. Tuzla’daki hastanesi ve diş hastaneleriyle fark yaratan üniversite, Miami’deki Okan International University ile yurt dışı eğitim olanaklarını farklı bir boyuta taşıyor.

İletişim bilgisi: www.okan.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)