adscode
adscode

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: İlim Yayma Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Mehmet Bulut

Kuruluş tarihi: 2010

Bulunduğu jl: İstanbul

Akademik birimleri: Eğitim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk, İslami İlimler, işletme ve Yönetim Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Tıp olmak üzere 8 fakülte ve 31 lisans bölümü bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 5.152 lisans, 2.183 lisansüstü olmak üzere toplam 7.315 öğrenci eğitim alıyor. 

Akademik personel sayısı: 222 akademisyeni bulunuyor. 

Burs olanakları: Lisans programlarına başvuran tüm öğrencilere tam burs (yüzde 100 ÖSYS Bursu) veya yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 75 oranlarında kısmi burs veriliyor. Bununla birlikte LYS’de dereceye giren öğrencilere nakit ve konukevi bursu veren üniversite, MF ve TM puan türlerinde ilk 10.000’e giren öğrencilere aylık 1.000 TL ile 3000 TL arası nakit burs, 10.000 ile 30.000 arasına giren öğrencilere ise üniversitenin konukevlerinde ücretsiz konaklama imkânı sunuyor. Dil puan türleri ve TS alanlarında da benzer bursları bulunan üniversite, ÖSYS burslarının yanı sıra başarı bursları da sunuyor.  

Yurt olanakları: Kampüs içerisinde 278 kişilik kız, 299 kişilik erkek olmak üzere toplam 577 yatak kapasiteli yurdu var. 

Öğrenci kulübü sayısı: 30 aktif öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Asya’dan Amerika’ya dünyanın farklı ülkelerinden üniversitelerle ikili anlaşmaları var. Erasmus kapsamında Avrupa’da 26 ülkeden 50’den fazla üniversiteyle anlaşması bulunan üniversitenin Amerika’dan Malezya’ya Endonezya’dan Malta’ya 16 ülkeden 28 üniversiteyle farklı programlarda anlaşmalar imzaladı. Ayrıca ELS İngilizce dil eğitim kurumu ile yapmış olduğu anlaşmayla öğrencileri ABD’de 140 ayrı kampüste dil eğitimine gidebilmekte. 

Öğrenim ücretleri: 30.000 TL

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), uzman akademisyenleri, sağladığı burs imkânları, kent içinde tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu kampüsü ile gerçek bir vakıf üniversitesidir. İZÜ yapılan anlaşmalar ile öğrencilerine 3 kıtada eğitim fırsatı sunmakta olup, kampüsünde 71 farklı ülkeden 1000’in üzerinde uluslararası öğrenci ağırlamaktadır. Ayrıca ücretsiz dil kursları ve seçmeli derslerle öğrencilerine 3 dil konuşarak mezun olma imkânı sağlamaktadır. İZÜ, tam donanımlı araştırma kütüphanesi, açık ve kapalı spor alanları, teknoloji transfer ofisi ve bölgenin öncü araştırma merkezleriyle öğrencilerine akademik ve sosyal açıdan kendini geliştirme fırsatı sunmaktadır. İZÜ tüm öğrencilerine iyi bir eğitim sözü vermektedir.

İletişim Bilgisi: www.izu.edu.tr 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)