adscode
adscode

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

Kurucu: Bilim ve Sanat Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Peyami Çelikcan

Kuruluş tarihi: 31 Mayıs 2008

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: 7 fakülte, 3 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 5.074 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 297 akademik personeli bulunuyor.

Yurt olanakları: 1250 öğrenci kapasiteli kız ve erkek yurtları var.

Öğrenci kulübü sayısı: 50 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Burs olanakları: Tam burs ve kısmi burslara ek olarak, ÖSYM sınav sonuçlarına göre ilk 1000, ilk 2000, ilk 5000 gibi derece yapan öğrencilere, bulundukları başarı sırası doğrultusunda öğrenim ücreti muafiyeti, aylık nakit ödeme, yemek ve yurt bursu gibi imkânlar sunuluyor. Ayrıca “İlk Tercih İndirimi” uygulaması bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 40 farklı ülkeden 100’den fazla üniversiteyle ikili işbirliği anlaşması bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Geçtiğimiz yıl Kartal Sahili’ndeki Dragos Kampüsü’ne taşınan İstanbul Şehir Üniversitesi, yepyeni sınıf ve laboratuvarları, zengin kütüphanesi, yüksek kapasiteli yurtları, spor tesisleri, farklı seçenekler sunan kafeterya, restoran ve çalışma alanları ile öğrencileri ve öğretim kadrosu için ihtiyaç duyulan tüm olanaklara sahip. Türkiye’nin bisiklet altyapısı düşünülerek inşa edilen ilk ve tek üniversite kampüsü olan Dragos, bisiklet ulaşımının yanı sıra tüm toplu taşıma araçlarına da çok yakın. Metro, deniz otobüsü ve E-5’e 5 dakikalık mesafede bulunan İstanbul Şehir Üniversitesi, çok yakında açılacak olan Gebze-Halkalı tren hattının Cevizli istasyonuna da 1 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Bununla birlikte güçlü akademik kadrosu ve teknolojik imkânları ile de öğrencilerini geleceğe tam donanımlı bir şekilde hazırlayan İstanbul Şehir Üniversitesi, mezun öğrencilerinin elde ettiği başarılarla eğitim kalitesini ortaya koyuyor. ÖSYM tarafından geçtiğimiz yıl açıklanan ve 2016 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan bilgilere göre İstanbul Şehir Üniversitesi mezunları, KPSS-2 sınavına girdikleri sekiz programda da en başarılı üniversiteler arasında yer aldı. Genel Kültür, Genel Yetenek ve Yabancı Dil testlerinden hesaplanan puanların ortalamasına göre, tüm üniversiteler arasında ilk sıralardaki yerini korudu. İstanbul Şehir Üniversitesi, 2017 Sonbahar Dönemi ALES Değerlendirme Raporu’nda “sözel kategoride” Vakıf Üniversiteleri arasında birincilik elde etti. Yanı sıra 2017 e-YDS (Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavı) sonuçlarına göre, yabancı dil eğitiminde en başarılı 4. vakıf üniversitesi oldu. Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, Türkiye’deki üniversitelerin kalite standartlarının önemli kriterlerinden biri olan mezun başarılarıyla farkını gösteriyor.

İletişim bilgisi: www.sehir.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)