adscode
adscode

"İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri" sahiplerini buldu

Bilimsel ve teknolojik alanlardaki çalışmaları desteklemek ve özendirmek amacıyla düzenlenen “İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri" sahiplerini buldu.

"İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri" sahiplerini buldu
Üniversite
Güncelleme : 23-Jan-23 13:01

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Yerleşkesi'nde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve 10 kategoride 22 bilim insanına ödüllerinin verildiği törene, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in yanı sıra İstanbul’daki üniversitelerin rektörleri, çok sayıda akademisyen ve bilim insanı katıldı.

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, İTÜ'nün, Türkiye'nin en köklü yüksek eğitim kurumlarından biri olduğunu ve siyasetten ekonomiye, bilimden sanata, edebiyattan tarihe pek çok alanda yetiştirdiği mezunlarıyla bugüne kadar hizmet etmeye devam ettiğini söyledi.

Özvar, ödül kazanan isimleri tebrik etti.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da üniversitelerinin araştırma ve hizmet kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek, 250. yaşlarını kutladıkları bu yılda, etkinliklerin yanı sıra ödül geleneğini de başlatmak istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine verildi.

"Bilim" kategorisinde, mühendislik alanında Prof. Dr. Cengiz Kahraman, temel bilimler alanında ise Prof. Dr. Yusuf Yağcı ödül aldı.

"Genç Akademisyen Başarı" kategorisinde, mühendislik alanında Prof. Dr. Emre Akyüz, Doç. Dr. Mohammedreza Nofar ve Doç. Dr. Tufan Kumbasar, temel bilimler alanında Dr. Fuat Topuz, mimarlık, sanat ve sosyal bilimler alanında ise Dr. Koray Gelmez'e ödülleri verildi.

"Hizmet" kategorisinde Prof. Dr. Zekai Şen, "İnovasyon"da Prof. Dr. Oğuzhan Külekci, "Uluslararası İşbirliği"nde Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven, "Üniversite Sanayi İşbirliği"nde Doç. Dr. Volkan Sezer, "Bilimsel Eser ve Telif"te Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'na ödülü takdim edildi.

"Sürdürülebilirlik Tematik Alan" kategorisinde Tematik Alan Başarı Ödülü Prof. Dr. İzzet Öztürk'e verildi.

Prof. Dr. Mustafa İnan Özel Ödülü'nü ise Prof. Dr. Oral Büyüköztürk aldı.

"Eğitim ve Öğretim" kategorisinde, Mühendislik Alanında Öğretim Üyeleri Eğitim/Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri; Prof. Dr. İbrahim Özkol ve Doç. Dr. Hüseyin Onur Tezcan'a, aynı alanda Öğretim Üyeleri Yardımcısı Eğitim/Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri ise araştırma görevlileri Merve Akbaş ve Elif Ak'a verildi.

Temel Bilimler Alanında Öğretim Üyeleri Eğitim/Öğretimde Üstün Başarı Ödülü'nü Doç. Dr. Ali Ercengiz, aynı alanda Öğretim Üyeleri Yardımcısı Eğitim/Öğretimde Üstün Başarı Ödülü'nü ise araştırma görevlisi Ebru Akgül aldı.

Mimarlık, Sanat ve Sosyal Bilimler Alanında Öğretim Üyeleri Eğitim/Öğretimde Üstün Başarı Ödülü Doç. Dr. Ozan Önder Özener'e, aynı alanda Öğretim Üyeleri Yardımcısı Eğitim/Öğretimde Üstün Başarı Ödülü ise araştırma görevlisi Ahmet Yazıcı'ya verildi.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)