adscode
adscode

İstanbul Türkiye'nin başöğretmeni

Milli Eğitim Bakanlığınca uzman yardımcılarına yönelik düzenlenen "Bir Kültürel Kazanım Olarak İstanbul" konulu eğitim programı başladı.

İstanbul Türkiye'nin başöğretmeni
Eğitim
Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili,  İstanbul'un eğitim ve ufuk açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "İstanbul'un bu potansiyelini herkesin kendi adına bireysel bir kazanıma dönüştürmesi gerekir. Ayrıca bu potansiyeli toplumsal ve ülke kazanımına da dönüştürmek zorundayız" dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığınca uzman yardımcılarına yönelik düzenlenen "Bir Kültürel Kazanım Olarak İstanbul" konulu eğitim programının açılışında konuşan Bilgili, İstanbul'un dünyanın en büyük kültürel miras potansiyeline sahip şehri olduğunu söyledi. 

Bilgili, İstanbul'un eğitim ve ufuk açısından da ayrı bir öneme sahip olduğunu, kentin bu potansiyelini herkesin kendi adına bireysel bir kazanıma dönüştürmesi gerektiğini ifade ederek, "Ayrıca bu potansiyeli toplumsal kazanıma ve ülke kazanımına da dönüştürmek zorundayız. Davutoğlu Hocamızın vurgu yaptığı ve çok hoşuma giden bir sözü var; 'Şehirler bizim hocalarımızdır' diyor. Şehirler bizim hocalarımız ise bizler de şehirlerin öğrencileri olmak durumundayız. İstanbul, hem coğrafya hem de kültürel miras nedeniyle dünyanın en güzel şehri. Bizim kültürümüz açısından da son derece önemli. Biz bu şehri bireysel anlamda mutlaka bir kazanıma dönüştürmek zorundayız" diye konuştu. 

İstanbul'un Türkiye'nin başöğretmeni konumunda bir şehir olduğunu dile getiren Bilgili, bu yüzden Türkiye'nin her köşesindeki insanın İstanbul'u bir kazanıma dönüştürmesi gerektiğini ifade etti.  

Bilgili, Milli Eğitim Bakanlığının ilk kez bakanlıklar arası bir çalışma yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Bildiğiniz gibi bütün bakanlıklara uzman yardımcısı arkadaşlar alındı. Bu meslek bir kariyer mesleği olarak konumlandı ve arkadaşlarımız eğitimlerini tamamlayıp, önemli ve stratejik görevler üstlenecekler. Böylece kamu yönetiminin çıtası biraz daha yükselmiş olacak diye düşünüyoruz. Bence bütün bakanlıklar uzman yardımcılarına bir hafta İstanbul eğitimi yaptırmalı diye düşünüyorum. İnşallah bizim uygulamamız güzel bir pilot çalışma olur. Umarım diğer bakanlıklar için de kazanım haline gelir onlar da bu pilot çalışmaların üzerine kendi uygulamalarını yaparlar diye düşünüyoruz. Zengin bir program hazırladık, hocalarımız bu alanda en iyi hocalardan oluşuyor. Hocalarımızla sizleri buluşturuyoruz. Güzel bir eğitim olacak. Tabii ki İstanbul eğitimi sadece derslerden ibaret olmaz. İstanbul'un kendi kültürel mirası ve güzellikleri de gezilecek. Programımızın üç günü ders üç günü gezi olacak. Gezide de şehri öğrenmeye çalışacağız. Kültürel mirasımızın en önemli örneklerini rehberler eşliğinde gezeceğiz. Bir de Haluk Dursun hocamızın anlatımıyla boğaz kültürü ve İstanbul'da yaşama sanatını kendisinden dinleyeceğiz."


AA
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)