adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi Listesi"nde

İstanbul Üniversitesi, “Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi” arasına 13. kez 415. sıradan girmeyi başararak ülkemize bir büyük gurur daha yaşattı. İstanbul Üniversitesi, “Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi”…

İstanbul Üniversitesi "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi Listesi"nde
Üniversite
Yükseköğrenim alanında en etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen Çin’in Şhangay’daki Jiao Tong Üniversitesi her yıl hazırladığı “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” Sıralaması 2017 yılı listesini açıkladı. Listeye, Türkiye’den tek üniversite olarak İstanbul Üniversitesi 415. sıradan girdi. İstanbul Üniversitesi, Dünyanın en iyileri arasına 13. kez girerek, Türk üniversitelerinin adını uluslararası yükseköğretim alanında bir kez daha başarıyla duyurmuş oldu.

Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi sıralamasında, mezunların başarısına (score on alumni) göre 79. olan İstanbul Üniversitesi, SSCI, SSC yayın sayısına  (score on PUP) göre 293., öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına (score on PCP) göre ise 340. oldu. İstanbul Üniversitesi, toplamda 400-500 bandında yer aldı.

Özellikle bilimsel yayın sayısında ve öğretim üyesi başına düşen yayın sayısındaki artış, İstanbul Üniversitesi’nin istikrarlı bir şekilde yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmaların bir ürünü. Üniversitede oluşturulan özgür bilim ortamında önemli çalışmalara imza atan İstanbul Üniversiteli öğretim üyeleri, uluslararası alanda da yüksek faktörlü dergilerde birçok makale yayımladılar, başarı elde ettiler.

“Bu Başarı Hepimizin”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası birçok farklı sıralamada ilk sıralarda  yer aldığını ifade ederek İstanbul Üniversitesi’nin başarısına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “İstanbul Üniversitesi, başarısını disiplinli, programlı ve bilim odaklı çalışmasına borçludur. Ranking kuruluşları farklı alanlara, farklı göstergeleri dikkate alarak bu sıralamaları yapıyorlar. Hepsi prestijli kuruluşlar. İstanbul Üniversitesi olarak hepsini dikkate alıyoruz. Takip ediyoruz. Bilimsel ve akademik çalışmalara, sosyal sorumluluk projelerine, uluslararasılaşmaya, inovatif fikirlere önem veren, birçok mezunu olan bir üniversiteyiz.

İstanbul Üniversitesi, ülkemizi dünyada da en iyi şekilde temsil etmektedir. Bu başarı hepimize aittir. Öğretim üyelerimize özgür bir araştırma ortamı, bilimsel ve akademik çalışmalara ise tam destek verdik. Desteklemeye de devam edeceğiz.

Bu başarıya imza atan özverili hocalarımızı, onlara destek veren idari personelimizi ve tüm bu çalışmalarımızın motivasyon kaynağı olan öğrencilerimizi kutlarım.”

Listeye 13. Kez Girdik

Yaptığı öğrenci odaklı çalışmalarla büyük bir değişimin ve dönüşümün yaşandığı İstanbul Üniversitesi, bu başarısını aldığı uluslararası dereceyle de kanıtladı.

Jiao Tong Üniversitesi’nin 2003 yılından beri yaptığı Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi sıralamasına ilk defa 2003 yılında giren İstanbul Üniversitesi, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 ve son olarak 2017 yılında da başarısını sürdürerek sıralamada yer aldı. İstanbul Üniversitesi, Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi sıralamasına 13. defa giren tek Türk Üniversitesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kurulduğu 1453 yılından bugüne bilgi birikimini ve tecrübesini, yaptığı bilimsel ve akademik çalışmalarla sürekli artıran İstanbul Üniversitesi, bilim, kültür ve sanat dünyasına, topluma hizmet noktasında katkı yapmaya devam ediyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)