adscode
adscode

İstanbul Üniversitesi'nde 42 gözaltı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerden 42'si gözaltına alındı.

İstanbul Üniversitesi'nde 42 gözaltı
Üniversite
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerden 42'si gözaltına alındı.

İÜ'nün Beyazıt'taki Fen-Edebiyat Fakültesi'nin bahçesinde karşıt görüşlü iki grup arasında gerginlik çıktı. Öğrenciler arasındaki gerginlik kavgaya dönüşmeden üniversiteye giren çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.
42 öğrenciyi gözaltına alan polis ekipleri çok sayıda satır ve sopa ele geçirdi.AA

Gözaltına alınan öğrenciler, kavgada kullanılacağı anlaşılan 1 satır ve çok sayıda sopayla birlikte polis merkezine götürüldü.

SLOGAN ATAN 16 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Gözaltılar sonrasında polis ekipleri slogan atan 16 öğrenciyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler, Edebiyat Fakültesi tarafından çıkartılarak diğer öğrencilerin bulunduğu Beyazıt Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.

9 ÖĞRENCİ MÜSLÜMAN GENÇLİK GRUBU'NDAN
Gözaltındaki öğrencilerden 9 tanesinin Müslüman Gençlik grubundan oldukları belirlenirken, öğrencilerin sağlık kontrollerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülecekleri bildirildi.

TOMA OKUL YAKININDA KONUŞLANDI

Polis ekiplerinin üniversite ve çevresindeki bekleyişi devam ederken bir TOMA'nın olay yerine geldiği görüldü. IŞİD PROTESTOSUYLA BAŞLADI
İstanbul Üniversitesi'ndeki gerginlik, geçtiğimiz hafta IŞİD karşıtı pankart açıp slogan atan gruba farklı görüşteki bir başka öğrenci grubunun müdahalesiyle başlamış, gerginlik zaman zaman da iki grup arasında kavgaya dönüşmüştü. (dha)

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)