adscode
adscode

İstanbul Valiliği'nden 'Anma Yürüyüşü' uyarısı

İstanbul Valiliği, Ankara’daki kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için DİSK, TMMOB, TTB ve KESK’in öncülüğünde Beyazıt Meydanı’na bugün yapılacak anma yürüyüşünün "uygun bulunmadığını"…

 İstanbul Valiliği'nden 'Anma Yürüyüşü' uyarısı
Türkiye'den Haberler
İstanbul Valiliği, Ankara’daki kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için DİSK, TMMOB, TTB ve KESK’in öncülüğünde Beyazıt Meydanı’na bugün yapılacak anma yürüyüşünün "uygun bulunmadığını" açıkladı. Yürüyüşün uygun bulunmama gerekçeleri ise: "Toplanma çağrısı yapılan yer ve güzergahların vatandaşların çok yoğun biçimde kullanıldığı", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu belirlenen güzergah ve alanların içerisinde bulunmadığı" ve "Bulunulan dönemin hassasiyeti"...

Ankara’daki kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için DİSK, TMMOB, TTB, KESK’in öncülüğünde "Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız, İsyandayız, Hayatı Durduruyoruz" sloganıyla bugün bir yürüyüş yapılacağı duyuruldu. Sirkeci Garı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önü olmak üzere iki koldan saat 11.00’de Beyazıt Meydanı’na yapılacağı belirtilen yürüyüş üzerine İstanbul Valiliği gece saat 02.00 sıralarında bir uyarı açıklaması yaparak yürüyüşün "uygun bulunmadığı" açıklandı. Açıklamada "uygun bulunmama" gerekçeleri şöyle sıralandı: "Toplanma çağrısı yapılan yer ve güzergahların vatandaşların çok yoğun biçimde kullanıldığı", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu belirlenen güzergah ve alanların içerisinde bulunmadığı" ve "Bulunulan dönemin hassasiyeti".

İstanbul Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada, "10 Ekim 2015 günü Ankara’da meydana gelen terör saldırısı sonucu çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan bazıları Valiliğimizce alınan tedbirler çerçevesinde ve cenaze törenlerinin yapılmasını müteakip ilimizde defnedilmiştir. İnternet ortamı ve Sosyal medyada bazı sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti teşkilatları adına teyit edilmemiş çağrılar yapılmak suretiyle 13 Ekim 2015 günü ilimiz Sirkeci ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi civarında toplanarak Beyazıt istikametine yürüneceği ve burada kitlesel bir katılımla toplantı yapılmak istendiği anlaşılmaktadır.

O gerekçeler

Toplanma çağrısı yapılan yer ve güzergahların vatandaşlarımızca çok yoğun biçimde kullanıldığı, Valiliğimizce 2911 sayılı Kanun çerçevesinde belirlenen güzergah ve alanların içerisinde bulunmadığı hususları ile içinde bulunduğumuz dönemin hassasiyeti dikkate alındığında yapılmak istenen yürüyüş ve toplantı Valiliğimizce uygun bulunmamaktadır.Yasalarımızın öngördüğü doğrultuda ve usulüne uygun şekilde başvuruda bulunulması halinde Valiliğimizce belirlenen güzergah ve alanlarda yürüyüş ve toplantı yapılması mümkünken kişi güvenliğini ve kamu düzenini bozabilecek bu nevi çağrılara vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." (DHA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)