adscode
adscode

İstanbul Valisi Şahin: Kültür ve eğitim, bu alanda yapmamız gereken çok iş var

İstanbul Valisi Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi aslında şu anda en önemli iki alan var, kültür ve eğitim. Bu alanda yapmamız gereken çok iş var." dedi.

İstanbul Valisi Şahin: Kültür ve eğitim, bu alanda yapmamız gereken çok iş var
Eğitim
İstanbul Valisi Vasip Şahin, 2017-2018 eğitim-öğretim kapsamında rektörlerle bir araya geldiği toplantıda, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi aslında şu anda en önemli iki alan var, kültür ve eğitim. Bu alanda yapmamız gereken çok iş var." dedi.

Tarabya'daki İstanbul Vilayetler Evi'nde İstanbul'daki üniversitelerin rektörleriyle bir araya gelen Vali Şahin'e, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu da eşilik etti.

Şahin, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını cenabı haktan dilediğini belirterek, hem üniversiteler için hem de Milli Eğitime bağlı kamu ve özel okullar için başarılı bir yıl diledi.

Rektörlerle bir aya gelme toplantılarının artık gelenekselleştiğini söyleyen Vali Şahin, "Üçüncüsünü yapıyoruz. Sizlerle yaptığımız her toplantının sahada çok olumlu yansımalarını aldık. Çok güzel bir işbirliği, diyalog kurduk ve şehrimizin özellikle üniversitelerimizin daha huzurlu daha güven içerisinde görev yapma ortamını hep birlikte sağladık. Sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

Üniversite yönetimlerinin rektörlere ait olduğunu vurgulayan Şahin, "O yetkiler çerçevesinde bizlere ihtiyaç duyduğunuz anda bizler de sizlere destek olma noktasında tereddütsüz yanınızda oluyoruz, olmaya çalışıyoruz. Bizim de sizlerin de bütün amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak. Bu konuda sağosun, bütün öğretim kadrolarınızla birlikte bunu yapıyorsunuz zaten." ifadelerini kullandı.

Kültür ve eğitim alanında yapılması gereken çok işin olduğunu, bu konuda üniversitelerin öncü olması gerektiğini kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, aslında şu anda en önemli iki alan var. Bir çok alyatpı, mega proje yapıldı. Bunlar yapılması gerekiyordu, ihtiyacımız vardı. Ama kültür ve eğitim alanında yapmamız gereken çok iş var. Bunu bir çok sefer ifade ediyor, etti. Bundan sonra, bu alanda yapılabilecek her ne varsa bizler valilik olarak bütün kurumlarımızla sizlerin yanınızdayız. Bu sizin işiniz. Bunun akademik, bilimsel olarak nasıl yapılacağını en iyi sizler biliyorsunuz. Bizler de sizin yanınızda, yakınınızda ve yardımcı olacağız her türlü imkanımızla... Onun için 'bu görev bize ait değil, bize ne?' gibi bahaneyle bunun dışında kalmamız mümkün değil."

Şahin, son açıklanan 10 araştırma üniversitesinden üçünün İstanbul'dan çıktığını hatırlatarak, İstandul adına gurur duyduğunu belirtti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)