adscode
adscode

İstanbul’da görkemli kutlama

İstanbul’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanma adresi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ydı.

İstanbul’da görkemli kutlama
Eğitim
Güncelleme : 25-Apr-22 17:10

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İstanbul’da da görkemli törenlerle kutlandı. İlk tören Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunma törenine geçildi. Daha sonra müzik dinletisi ve folklor gösterisi yapıldı. Kutlamaların ikinci adresi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı oldu. Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Konuşmanın ardından İstanbul’un farklı okullarından öğrenciler müzik dinletileri, dans gösterileri sundu. Çocuklar pandemi nedeniyle 2 yılın ardından yüz yüze 23 Nisan etkinliklerini kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

2 yılın ardından

Programa katılan öğrenciler, pandemi nedeniyle 2 yılın ardından yüz yüze 23 Nisan etkinliklerini kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Öğrencilerin görüşleri şöyle:  

Meral Kara: Şimdiye kadarki en güzel 23 Nisan’dı. Pandemi yüzünden evdeydik çok üzülüyordum. Ağladığım bile oluyordu ama şimdi arkadaşlarımla, öğretmenlerimizle birlikte bayramımızı kutladığımız için mutluyum.

Ela Kartal: Çok güzel geçti. 23 Nisan benim için özgürlük anlamına geliyor. Bugün çok mutluydum.

Fatma Bilen: Çok sıkı çalıştık. Şarkılarımız güzelce söylemek için eğitim aldık. Dünyada bizim için tek bayram. O yüzden 23 Nisan bizim için çok önemli.

Alya Cavlak: Çok eğlenceli geçti.  Atatürk’ün biz çocuklara hediye ettiği bayramı coşkuyla kutladık.

Ebrar Belinay Düzenli: Çok eğlenceliydi. Danslarla, müziklerle bayramımızı kutladık. Pandemide kutlayamamıştık, çok özlemişiz.

MİLLİYET-OZAN ÖMER KADÜKER

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)