adscode
adscode

İstanbul'da Hayat Durdu

İstanbul'da etkisini artıran kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanırken, Haramidere'de bir metrobüsün yoldan çıkması seferleri bir süre durdurdu.

İstanbul'da Hayat Durdu
Türkiye'den Haberler
İstanbul'da etkisini artıran kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanırken, Haramidere'de bir metrobüsün yoldan çıkması seferleri bir süre durdurdu.

Kentte sabah saatlerinde başlayan ve yer yer şiddetini artıran kar yağışı, trafik akışını olumsuz etkiliyor. 

Şehir içinde görüş mesafesinin azalmasıyla E-5 karayolu ve TEM otoyolu başta olmak üzere ana arterlerdeki trafik, zaman zaman durma noktasına geldi. 

Metrobüste kaza seferleri aksattı

Beylikdüzü'nde şiddetlenen kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Haramidere'de bir metrobüs kayarak, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Bu nedenle Beylikdüzü-Avcılar arasında seferler bir süre durdu. Metrobüse müdahale edilmesinin ardından seferler normale döndü. 

Bu kaza, tüm hattaki seferleri olumsuz etkiledi. Metrobüs duraklarında yoğunluk yaşanırken, bazı duraklarda vatandaşlar, ilerleyemeyen metrobüsten inip, yürüyerek yoluna devam etti. 

Metrobüs seferlerinin aksaması nedeniyle bazı vatandaşlar da Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçti.

Trafik polislerinin izinleri iptal edildi  

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle trafik polislerinin izinlerini iptal etti. Trafik ekipleri, akışın sağlanması için kent genelinde görev yapıyor. 

Ekipler, emniyet şeritlerini olası acil durumlar için açık tutmaya çalışıyor.

Yetkililer, sürücüleri kış lastiği ve köprülerdeki erken buzlanmaya karşı uyarırken, belediye ekipleri de tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı ve don sebebiyle TEM otoyolunun Mahmutbey-Çatalca arasında zaman zaman aksamalar olduğu için sürücülerin E-5 istikametine yönlendirildiği bildirildi. 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve don sebebiyle TEM otoyolunun Mahmutbey-Çatalca arasında kalan bölümlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, bu mevkideki araçların E-5 istikametine yönlendirildiği aktarılan açıklamada, "Sürücülerimizin duyarlı olmaları, trafik ikaz ve işaretlerine dikkat etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)