adscode
adscode

İstanbul'da Kar Etkili Oluyor

İstanbul’da kar kalınlığı bazı bölgelerde 60 cm’ye kadar ulaştı. Kent genelinde kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu 841 trafik kazası meydana geldi.

İstanbul'da Kar Etkili Oluyor
Türkiye'den Haberler
İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı gece boyu tipi şeklinde devam etti. Gece havanın daha da soğumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanmalar meydana geldi. Çeşitli bölgelerde kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu 841 trafik kazası meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, belediyeye bağlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı ana arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları, TEM ve E-5’te tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü. İlçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri, kış çalışmalarında dün gece 4 bin 815 personel ve bin 28 araç ile gece boyunca görev yaptı. Dün sabahtan bu sabaha kadar 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanıldı. İlçe belediyelerine ise 889 ton tuz verildi. Sabah saatlerinde ana arterler, E-5 ve TEM yollarında sorun yaşanmadı.

Deniz ulaşımında da aksamalar yaşanırken, Şehir Hatları’nın Kadıköy-Karaköy, Eminönü/ Kabataş-Beşiktaş/Beşiktaş-Kadıköy seferleri yapılamıyor.
Öte yandan yoğun yağışla birlikte İstanbul’da kar kalınlığı bazı bölgelerde 60 cm’ye kadar ulaştı. İlçelere göre kar kalınlıkları ise şöyle:
“Çatalca’nın köyleri, Bınkılıç, Aydos 40-60 cm
Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu 25-40 cm
Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polonezköy 20-25 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz 15-20 cm
Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar 10-15 cm
Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya 5-8 cm”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)