adscode
adscode

İstanbul'da okul servislerine denetim

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde kentin çeşitli noktalarında okul servisi araçlarını denetledi

İstanbul'da okul servislerine denetim
Eğitim
İİstanbul'da trafik ekiplerince okul servislerine yönelik denetimler yapıldı.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde, kentin çeşitli noktalarında okul servisi araçlarını denetledi.

Öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla ana ve ara arterlerde yapılan denetimlerde trafik ekipleri, okul servislerini durdurarak evrak kontrolü yaptı.

Sürücü belgesi ile araç bilgilerini sorgulayan ekipler, servis sürücülerine çeşitli uyarılarda bulundu.

Zincirlikuyu'daki uygulamada durdurulan bir servis aracı daha önce uyarı yapılmasına rağmen araçtaki eksikliklerin giderilmemesi sebebiyle otoparka çekildi, "stop lambası" yanmayan bir araca da cezai işlem uygulandı.

Atatöy'deki Sinan Erdem Spor Salonu önündeki uygulamada da okul servislerini durduran ekipler, araçların evraklarını, iç ve dış tertibatlarının trafiğe uygunluğunu kontrol etti. Servis araçlarının içine giren ekipler, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol etti.

Emniyet kemerinin önemi hakkında öğrencilere bilgi veren ekipler, öğrencilere emniyet kemeri taktırmayan servisi araçları ile fazla öğrenci taşıyan servis araçlarının sürücülerine ilgili maddeler uyarınca ceza yazdı.

Kadıköy Cemil Topuzlu Caddesi'nde denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, sürücülerin ehliyetinin olup olmadığı ve yeterliliği, araçların muayenesi, araçlar üzerindeki "dur" ve "okul taşıtı" levhalarının olup olmadığı, servislerde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı ve emniyet kemeri kontrolü yaptı.

Evraklarında ve araçlarında eksiklik bulunan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Öğrenciler ve bazı servis sürücüleri denetimlerden memnun olduklarını belirtti.

Ekiplerin denetimleri aralıksız sürdüreceği bildirildi. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)