adscode
adscode

İstanbul’da ‘şiddetli’ fırtına uyarısı

Meteoroloji, İstanbul'da 5 gün süreyle şiddetli rüzgar beklendiğini bildirdi.

İstanbul’da ‘şiddetli’ fırtına uyarısı
Türkiye'den Haberler
Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara neden olabileceği tahmin ediliyor. İBB, muhtemel olumsuzluklara karşın ekiplerin hazır bekletildiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin değerlendirmelerine göre, İstanbul beş gün süreyle şiddetli rüzgarların etkisi altına girecek.

Yurdun batı kesimlerinde (Batı Karadeniz, Marmara ve Ege) 

kuvvetlenen rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesine saatte 30 ila 70 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor.

Marmara'da bugün öğle saatlerinde etkisini artırarak 50-60 km/s, akşam saatlerinden itibaren ise 60-70 km/s fırtına şeklinde esmesi beklenirken, fırtınanın salı günü akşam saatlerinde etkisini azaltması tahmin ediliyor.

Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara neden olabileceği tahmin ediliyor. Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ilgili birimler hazır bekletiliyor. (İHA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)