adscode
adscode

İstanbul'un belediye başkan adayları Twitter'da neler yapıyor?

Gonzo Insight ve Insight Radar işbirliğiyle hazırlanan infografikte, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın en önemli üç adayının Twitter’daki söylemleri analiz edildi.

 İstanbul'un belediye başkan adayları Twitter'da neler yapıyor?
Sosyal Medya

Adayların attığı son 200 Tweet referans alınarak yapılan çalışmanın sonuçlarını Zete'den aldığımız bilgiler eşliğinde paylaşalım. Bu arada Twitter'ın siyasi hayatımızın bile nasıl içinde olduğu da apayrı bir yazı konusu...

Kadir Topbaş
En çok kullandığı kelime İstanbul. Topbaş’ın Tweet’leri sıklıkla protokol buluşmalarına ağırlık veriyor. AKP adayı, Twitter'da, yaptığı açılışlar ve belediyenin son dönemdeki projelerini oldukça önemsiyor.

Topbaş’ın hashtag kullanarak gündeme getirdiği en önemli konuysa engelli hakları.

Mustafa Sarıgül
CHP adayı da İstanbul kelimesini çok sevenlerden.
Yurttaşlık, değişim ve özgürlük kelimeleri de tarafından özellikle vurgulanan temalar.
Nejat İşler’in rahatsızlığı, Hrant Dink ve Uğur Mumcu anmaları, adayın etiket kullanarak gündeme taşıdığı güncel konular.

Sırrı Süreyya Önder

 
HDP adayının Tweet’lerinde en çok kullandığı kelime CHP. Önder, CHP kadar olmasa da AKP’yi de eleştiriyor. Diğer adaylardan ayrıştığı noktalardan biri de haber linki paylaşması. Ayrıca etiketlerinde #FF vererek arkadaş tavsiye eden Önder, Kürtçe kelimelere de yer veriyor; Önder, İstanbul kelimesini hiç kullanmıyor. - Bilgi Çağı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)