adscode
adscode

İşte Ankara'da Başkan Adaylarının Eğitim Vaatleri!

Belediye başkan adaylarının eğitim vaatleri, öğrencisinden velisine büyük bir kitleyi ilgilendiriyor. Ankara’da Ak Partili Özhaseki, kütüphane, çocuk köyü, kreş; CHP’li Yavaş ise gelişim kampüsleri, doğa kampları ve burs vadediyor.

İşte Ankara'da Başkan Adaylarının Eğitim Vaatleri!
Eğitim
Güncelleme : 21-Feb-19 11:42

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek seçimler için belediye başkan adaylarının, alt yapı sorunlarından ulaşıma kadar birçok vaadi bulunuyor. Bu vaatler arasında eğitim de adayların önceliklerinden biri. 


Seçim yarışında, büyük rekabetin yaşandığı Ankara’da okulöncesinden liseye kadar yaklaşık 1 milyon, üniversitelerde de 300 bin öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerin hepsi oy kullanmasa da ebeveynleri, 70 bini aşkın öğretmen ve 19 bin öğretim görevlisiyle şehirde eğitimle ilgili büyük bir seçmen kitlesi bulunuyor. 

 

O nedenle eğitim, gençlik ve çocuklara yönelik projeler, Ankara seçimleri için çok önemli. Başkanlık yarışında, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak adayı Mehmet Özhaseki ile Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin ortak adayı Mansur Yavaş öne çıkıyor. İşte adayların eğitim vaatleri:

Uyanık kütüphane

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki:

- Öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde çamaşırhane sistemleri, çorba dağıtım büfeleri, kitap değişim istasyonları, öğrenci değişim istasyonları, öğrenci başvuru merkezleri yapılacak.

- 24 saat açık semt kütüphaneleri kurulacak. Bu ‘Uyanık Kütüphane’lerde çay ve poğaça verilecek.

- Çocuk köyü kurulacak. Burada çocuklar doğayı ve yaşadıkları çevreyi tanıyacak. Köyde organik oyuncak atölyesi, doğa atölyeleri, çocuk kulüpleri, doğa kitapçısı, bilim merkezi gibi birçok birim hizmet verecek.

- Kreşler, etüt merkezleri ve çocuk oyun evleri açılacak. Oyun evleri çocuklarını saatlik teslim etmek, etüt merkezi ise çocuklarının okul derslerine destek almak isteyen ailelere hizmet verecek.

- Çıkmaz sokaklar, çocuk sokakları olarak projelendirilecek. Çocukların böylelikle geleneksel sokak oyunlarını güvenli ve özgür şekilde oynayabilmeleri amaçlanıyor.

- Çocukların görüş ve geri bildirimlerini alınması amacıyla Çocuk Masası ile Çocuk Koordinasyon Merkezi kurulacak ve Çocuk Meclisi’nin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

- Mahallere mini futbol, voleybol ve basketbol sahaları kurulacak.

- Öğrenci otobüs biletlerinde indirime gidilecek.

 

Yurt dışı fırsatı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş:

- Çocuğunu okula maddi nedenlerle gönderemeyen ailelere, belediye tarafından kitap, kırtasiye ve yol yardımı yapılacak. Her mahallede kütüphane ve ücretsiz etüt merkezleri açılacak.

- Toplam 50 milyon metrekarelik askeri alanın yüzde 10’u eğitime ayrılarak Gelişim Kampüsleri’ne dönüştürülecek. Böylelikle tüm şehrin eğitim alanı sorununun kalıcı olarak çözülmesi hedefleniyor. Kampüslerde çocukların doğayla ve toprakla temas edebileceği aynı zamanda teknoloji ve bilim sınıflarına dahil olabileceği bir ortam sunulacak.

- Okullarda ağızdan aşılama, yılda 1 göz ve işitme kontrolü yapılacak. 1612 okulun her birine hemşire projesi hayata geçirilecek. Her okulda gıda kontrolü yapılacak.

- Öğrencilere yabancı dil kitap ve kurs desteği verilecek. Başarılı öğrencilerin yurt dışında yatılı dil kamplarına katılması sağlanacak.

- Üniversiteye hazırlanan gençler için yılda 2 kere Ankara geneli deneme sınavı yapılacak. Ödül olarak burs, kitap seti, sınav hazırlık kampı verilecek.

- Atanamayan öğretmenlerin, üniversite hazırlık kurslarında aktif rol alması sağlanacak.

- Doğada gerçekleştirilen kamplarda, 3-6 yaş arası çocuklar anneleri ve babalarıyla özel bir deneyim yaşayacaklar.

- Sanat eğitimi veren kurumların sayısını artırılacak. Zanaat Okulu, hayata geçirilecek.

 

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)