adscode
adscode

İşte haberlere en çok konu olan üniversite

Medya Takip Merkezi’nin 1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında yaptığı takip sonuçlarından derlenen verilere göre; İstanbul Üniversitesi 2016 yılında en çok haberi yapılan üniversite oldu.

İşte haberlere en çok konu olan üniversite
Üniversite
Medya Takip Merkezi’nin 4 bini aşkın gazete ve dergi, 47 televizyon kanalı ve 10 bini aşkın haber sitesi üzerinden yaptığı takip sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi yazılı, görsel ve internet haberleri dâhil olmak üzere toplamda 109 bin 687 habere konu oldu.

İstanbul Üniversitesi ile ilgili yazılı basında 22 bin 258 haber yayımlandı. Yazılı basında birinci sırada yer alan İstanbul Üniversitesi’ni Akdeniz ve Çukurova Üniversiteleri takip etti. İstanbul Üniversitesi 152.322.832 TL reklam eşdeğerliliği ile yazılı basında reklam eşdeğerliliği en yüksek üniversite oldu.

Görsel medyada 3 bin 950 habere konu olan İstanbul Üniversitesi’ni sırasıyla Ege Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi takip etti.

İnternet haberleri sıralamasında da 83 bin 479 haberle İstanbul Üniversitesi en çok haberi yapılan üniversite oldu. İnternet haberleri alanında ikinci sırada Çukurova Üniversitesi yer alırken, ardından Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi geldi.

İstanbul Üniversitesi ayrıca tiraj olarak en fazla kişiye ulaşan üniversite oldu. İstanbul Üniversitesi ile ilgili haberlere günlük 3 milyon 927 bin 011 kişi ulaştı. Yıllık kişiye ulaşım oranı ise 1 milyar 433 milyon 359 bin 089 oldu.

İstanbul Üniversitesi basında bilim, eğitim, patent, inovasyon çalışmaları ve mezunlarının başarıları ile yenilikçi projeleriyle ön plana çıktı. Üniversite, bilimsel ve akademik başarılarının yanı sıra uluslararası çalışmalarıyla da medyada adından söz ettirdi.

İstanbul Üniversitesi’nin Kurumsal İletişim Planlaması, medyada her yıl değişen ve gelişen koşullar çerçevesinde İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yazılı, görsel ve internet medya çalışmaları ve medya ilişkileri,  stratejik bir iletişim planı çerçevesinde yürütülüyor. İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi’nin medya ilişkilerini yöneterek sosyal medya hesaplarını ve web sitesini güncel tutuyor. İstanbul Üniversitesi ile ilgili olarak 2016 yılında çıkan 109 bin 687 haberi analiz eden İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi ile ilgili çıkan haberlerin yazılı basında %99’unun, internet medyasında %97’sinin ve görsel basında %92’sinin olumlu olduğunu saptadı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)