adscode
adscode

İşte Yeni Gözde Meslekler!

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara’ya göre, yazılımcı, e-ticaret uzmanı, SEO danışmanı ve dijital pazarlama uzmanı aranılan meslekler olacak.

İşte Yeni Gözde Meslekler!
Eğitim

Pandemiyle beraber e-ticaret hacmi tüm dünya genelinde hızlı bir şekilde artışa geçti.  Dünya genelinde 4,2 trilyon dolara ulaşan e-ticaret pazarı sektöre özel işgücü gereksinimini de artırdı. IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara’ya göre, yazılımcı, e-ticaret uzmanı, SEO danışmanı ve dijital pazarlama uzmanı aranılan meslekler olacak.

Toplam ticaret hacmi içinde yüzde 15,7 paya sahip olan e-ticaretin 2021'de 400 milyar lirayı bulması bekleniyor. IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, dünya genelinde 4,2 trilyon dolara ulaşan e-ticaret pazarına Türkiye'de de işletmelerin ilgisinin artığını ve Statista verilerine göre, Türkiye’nin yüzde 14,59 ile en yüksek bileşik büyüme oranına sahip olan ülke konumunda olduğunu ifade etti.

Özkara, e-ticaretin sadece Türkiye'de değil dünyada ticaret ile ilgilenen herkesin buluşma noktası olacağını da sözlerine ekleyerek, “Rakamsal olarak bu büyüme beraberinde sektöre özel işgücü gereksinimini de artırdı. Yazılımcısından dijital pazarlamacısına kadar birçok farklı alanda yeni personel ihtiyaçları gündeme geliyor. Aslında e-ticareti baştan sona çok farklı alanlardan beslenen bir ekosistem olarak da tanımlayabiliriz. Bu işi ister KOBİ, ister orta ya da büyük ölçekli şirket yapsın muhakkak lojistik, bilişim, perakende gibi birçok ana sektör ile iş ortaklığı kurmak zorunda. Bu da çok farklı alanlarda çalışan iş güçlerinin ortak bir çatıda birleşmesine olanak tanıyor.   Yazılımcı, e-ticaret uzmanı / yöneticisi, SEO danışmanı, dijital pazarlama uzmanı, arayüz tasarımcılar, içerik yöneticileri, lojistik görevlileri vb. pozisyonlar için nitelikli adaylar kolaylıkla iş bulabilirler, aranılan kişi olabilirler. Öte yandan e-ticaretin yaygınlaşması ile sadece ülkemizde değil dünya çapında da nitelikli yazılımcı ihtiyacı gündeme geldi. Bu işin devamlılığı için kullanıcıya güven veren güçlü bir e-ticaret alt yapısı olmalı. Bunun içinde donanımlı, alanında uzman yazılımcılara rol düşüyor. Yalnız bu ihtiyacın global düzeyde olması firmaların sınırlı sayıdaki iş gücüne ulaşmasını zorluyor. Yazılım ile ilgilenen kaynağımızı yerel ekosistemimiz içinde tutmayı başarmalı, nitelikli iş gücünü arttıracak lise ve üniversite eğitimlerini destekleyici ve iyileştirici önlemler almalıyız.” şeklinde konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)