adscode
adscode

İşte yeni YÖK üyeleri

YÖK'e seçilen 5 yeni üye kim? Nerelerde görev yaptılar? Hangi alanlarda uzmanlar?

İşte yeni YÖK üyeleri
Üniversite
Güncelleme : 05-Jun-22 14:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, YÖK üyeleri Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, H. Abdullah Kaya, Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Hayati Develi ve Prof. Dr. Mustafa Çiçekler'in görevlerine son verildi.

YÖK üyeliklerine ise Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Mürteza Bedir ve Prof. Dr. Haldun Göktaş seçildi.

Yeni seçilen üyelerin özgeçmişleri şöyle:

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt

Cevahir Uzkurt 1995 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İşletmecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Siyaset Ana Bilim Dalı’ndan yüksek lisans ve 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı’nda doktora derecesini aldı.

Prof. Dr. Uzkurt, sırasıyla Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak görev yapmıştır. 2009 yılında doçent olduktan sonra Amerika’da Alliant International University, School of Management’da Misafir Öğretim üyesi olarak görev yapmış, ulusal Ar-Ge ve yenilik (inovasyon) sistemleri, yenilik yönetimi, yenilikçi organizasyon kültürü, pazarlama ve yenilik ilişkisi üzerine proje çalışmalarını yürüttü.

Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir

1975 yılında İstanbul`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul`da tamamladı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Yüksek Lisans programına katıldı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı`nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. "Düzenleyici işlemlerin yürürlüğe girişi" başlıklı teziyle 2000 yılında yüksek lisansını tamamladı ve yine Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde doktora çalışmalarına başladı.

2005 yılında, "Kamu İhale Kanununda Düzenlenen İhale İşlemleri" başlıklı teziyle doktor unvanını alan Özdemir, 2006 yılında Yardımcı Doçent olarak atandı.

Prof. Dr. Ayşen Gürcan

Ayşen Gürcan 25 Kasım 1963 tarihinde Habibe ve Musa Kazım Gürcan çiftinin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Burdur'da tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1987 ve 1989 yılları arasında Eğitim İletişimi ve Planlaması bölümünde, doktorasını ise 1991 ve 1991 yılları arasında aynı fakültenin Eğitim Teknolojisi Anabilim dalında yaptı.

Gürcan, 1990 ve 2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. Aile ve nüfus politikaları, Eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Mürteza Bedir

Mürteza Bedir 1968 yılında dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimi tamamladıktan sonra 1993 yılında Sakarya Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. Bir yıl sonra aynı YÖK bursuyla lisansüstü çalışmalarını tamamlamak üzere İngiltere’ye gitmiştir. Bedir, Ocak 2011 yılında halen mensubu olduğu İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde profesör olarak göreve başladı. 2013’ten 2020’ye kadar aynı fakültede dekanlık görevini üslendi.

Londra Üniversitesi, School of Oriental and African Studies (SOAS), Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.


Prof. Dr. Haldun Göktaş

1966 yılı doğumlu olan Göktaş, doktorasını Erciyes Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Araştırma Görevlisi olarak görev alan Göktaş, Ankara Bilim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeliği görevini de üstlenmiştir.

 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)