adscode
adscode

İSTEK’li bilim kahramanlarından yok olan arılar için proje

İSTEK Kemal Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri yok olan arılar ile ilgili bir proje üretti. Öğrenciler proje ile arıların yok olmasına dair farkındalık yaratmayı ve arıların yaşam kalitesini artırarak…

İSTEK’li bilim kahramanlarından yok olan arılar için proje
Lise
Farkındalık yaratmak üzere sunum ve tiyatro oyunu hazırlayan öğrenciler, arıların yaşam kalitesini artırmak üzere bitkisel bir solüsyon da ürettiler.

Öğrenciler, ürettikleri bitkisel solüsyon sayesinde hijyenik kovanlara ve sağlıklı arılara sahip olmanın mümkün olabileceğini kanıtladılar.

İSTEK Kemal Atatürk Anadolu Lisesi Robotik kulübü “ISTECH”, ekosistemin en önemli parçası olan fakat tahrip edilen doğal alanlar, bilinçsizce yapılan ilaçlamalar, farklı hastalıklar ve parazitler nedeniyle yok olan arılar üzerine bir proje geliştirdi.

Öğrenciler, arı ölümlerinin arttığı günümüzde bu konuya ilişkin farkındalığı artırmayı ve arıların yaşam kalitelerini arttırarak ölüm oranlarındaki yükselişin önüne geçmeyi hedefledi.

Öğrenciler ilk önce kendi okullarında ve çevre okullarda öğrencilerin bakış açılarını değiştirmek için bazı çalışmalar planladı. Arıların hayatımızdaki önemini anlatan bir tiyatro oyunu sergileyen öğrenciler, konuyla ilgili çeşitli sunumlar da yaptı.

Yaşam kalitelerini artırmak içinse öncelikle arı çiftliklerine ve 6. Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivaline giderek yaşanan en büyük sorunun kovanların hijyenini sağlamak olduğunu tespit ettiler. Kovan hijyenini sağlamak ve bu sayede bilinçsizce kullanılan ilaçların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için yaptıkları araştırmalar sonucu bitkisel bir solüsyon hazırlayan öğrenciler, doğal bitkilerin özütünü kullanarak hazırladıkları solüsyon sayesinde mikroorganizmaların daha az ürediğini tespit ettiler.

Öğrenciler yaptıkları bu çalışma ile bala ve insanlara zarar vermeden daha hijyenik kovanlara ve sağlıklı arılara sahip olmanın mümkün olduğunu kanıtladılar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)