adscode
adscode

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Dr. Muharrem Usta

Rektör: Prof. Dr. Melih Bulu

Kuruluş tarihi: 2015

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Eczacılık, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler ve Tıp olmak üzere 7 fakültesi, 2 Meslek Yüksekokulu bulunuyor.  

Burs olanakları: İSÜ PASS kapsamında özel bir burs programı olan üniversitede bunun yanı sıra Başarı Sırası; Okul Birinciliği; IB, Abitur, Bakalorya, Matura, Maturita Başarı; LGS Yıldız Lise, Engelsiz Eğitim, Öğrencilik Yaşamı Destek, Akademik Başarı ve İhtiyaç başlıkları altında farklı burs olanakları bulunan üniversitede, Personel, Şehit, Malul Gazi ve Yakınları için burs olanağı sunuluyor. Ayrıca Bilinçli Tercih İndirimi, Anlaşmalı Öğretim Kurumu İndirimleri de var.

Yurt olanakları: 6 adet kız, 2 adet erkek, 2 adet karışık olmak üzere; 10 adet anlaşmalı yurdu bulunuyor.  

Öğrenci kulübü sayısı: 50’nin üzerinde öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 37 farklı üniversite ile Erasmus Anlaşması bulunuyor. 2’si ABD, 9’u da Avrupa’da olmak üzere, 11 tane üniversiteyle uluslararası işbirliği anlaşması var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Tıp ve sağlık bilimleri bağlamında, ülkemizin en gelişmiş Ar-Ge altyapısına sahip ve güncel Ar-Ge araştırmalarının yürütüldüğü üniversiteyiz. Ayrıca üniversitemiz, "Liv Hospital”, “Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere, üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan MLPCare Grubu’nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak kurulmuştur ve öğrencilerimize, eğitim süresince edindikleri birikimleri uygulama olanağı sunulmaktadır. Fen ve Sosyal Bilimler başta olmak üzere, diğer akademik birimlerde ise öğrencilerimiz, alanının dünya çapında akademisyenlerinden eğitim alma ve uygulama süreçlerini bizzat yaşama fırsatı bulacaklar.  

İletişim Bilgisi: www.istinye.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)