adscode
adscode

İTÜ Öğrencileri AR-GE ve İnavasyonla Tanışıyor

İTÜ OKULLARINDAN BİLİM MERKEZLERİ İTÜ OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİ AR-GE VE İNOVASYONLA TANIŞTIRIYOR

İTÜ Öğrencileri AR-GE ve İnavasyonla Tanışıyor
Özel Okullar

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları 3D robot uygulamalarından yenilenebilir enerji sistemlerine, fizikten iletişim teknolojilerine uzanan geniş bir yelpazede öğrencilerin bilimle iç içe yaşaması, ar-ge’yi tanıması ve inovatif düşünme becerisini kazanması amacıyla Yaratıcı Uygulamalar Merkezi ve Bilim Merkezi kurdu.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (GVO), öğrencilere bilimi yaşatmak, fen bilimleri okuryazarlığını geliştirmek, bugünün dünyasının vazgeçilmez kavramları ar-ge ve inovasyonu öğretmek amacıyla önemli bir adım attı. Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulunda “Yaratıcı Uygulamalar Merkezi”, Ekrem Elginkan Lisesinde ise “Bilim Merkezi” kuruldu.

İTÜ GVO Bilim Merkezi ve Yaratıcı Uygulamalar Merkezi, teknolojik destekli sınıfların yanı sıra anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde öğrencilerin deney ve gözleme dayalı uygulamalı fen bilimleri eğitimi yapması ve ar-ge çalışmaları yürütmesi amacıyla kuruldu. Öğrencilere inovatif düşünmeyi de aşılayacak bu merkezlerde; Fizik-Kimya-Biyoloji Modülleri, Teknoloji ve Bilgisayar Modülleri, Modern Teknoloji ve Elektronik Sistemleri Modülleri, Enerji Modülleri, Temel İletişim Modülleri, Hareketli Robot Modülleri, 3D Robot Modülleri ve Robotik Eğitim Modülleri yer alıyor. Öğrencilerin bilimsel çalışmalarının; elektronik, çevre, yazılım, mekatronik-robotik ve haberleşme alanlarına yoğunlaşmasını amaçlanıyor.



 

Bilim Okur Yazarlığı Artırılacak

Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu Yaratıcı Uygulamalar Merkezi ile öğrencilerin deney ve gözlem yaparak yaratıcılıklarının geliştirilmesi hedefleniyor. Öğrencilerin fen bilimlerine karşı olumlu davranışlar geliştirmesini, bilgilerin kalıcı olması ve daha iyi kavranması amacıyla kurulan Yaratıcı Uygulamalar Merkezi sayesinde öğrencilerin fen bilimleri okuryazarlığı konusunda kendilerini geliştirmesine olanak sağlanıyor.

Robotların Dünyası

Yaratıcı Uygulamalar Merkezinde, enerji üzerine de çalışmalar yapılacak. Güneş ve rüzgar gibi iki önemli yenilenebilir enerji kaynağına ilişkin hesaplama ve deneylerin yapılabileceği merkez, yazılım dünyasına da kapı açıyor. Bilgisayar ve yazılım temelli çalışmaların yanı sıra 3D robot modülü, yeni teknolojilerle iç içe olmayı sağlıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)