adscode
adscode

İTÜ'de odalar 4 kişiye çıkarıldı

İTÜ yurtlarındaki odalar, ranza eklenerek 3 kişilikten 4 kişiliğe çıkarıldı. Odaların 3 kişiye dahi yetmediğini belirten öğrenciler, yurtlarda yaşamın daha da zor hale geleceğini belirterek düzenlemeye tepki gösteriyor.

İTÜ'de odalar 4 kişiye çıkarıldı
Üniversite
Güncelleme : 10-Aug-22 18:03

 

Rektör Koyuncu'dan yurtlar hakkında açıklama: Yeni yurt, alt yapı çalışması, ring ve temizlik
İTÜ öğrencilerinin haber sitesi ari24.com'daki habere göreVadi Yurtlarını ziyaret eden İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu yurtlar hakkında öğrencilere açıklamada bulundu. Vadi yurtlarının 4 kişilik olacağını doğrulayan Koyuncu, bu durumun kampüs içindeki yeni yurt inşaatının bitene kadar yani 1 yıllığına süreceğini duyurdu. Henüz ihalesi gerçekleşmeyen yeni yurdun 1 yılda tamamlanıp hizmete açılmasının ne kadar mümkün olduğu ise kafalarda soru işareti bıraktı.

Vadi Yurtlarında alt yapı çalışması yapılacağnı açıklayan Rektör Koyuncu, ring seferlerinin, temizlik sayısının ve çamaşır makinesi sayısının artacağını aynı zamanda hafta sonu da temizlik geleceğini söyledi.

İTÜ'ye yeni KYK yurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşüldüğünü bildiren Rektör Koyuncu, Ayazağa Kampüsü'ne önceliğin İTÜ'lülere verileceği 3500 kişilik bir KYK yurdu yapılacağını açıkladı. Bakanlıktan gelen talimat sonucu en kısa sürede ihalesi gerçekleşecek yurt inşaatının 6-8 ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Önceliğin İTÜ öğrencilerine verileceği belirtilen yurtta, başka üniversitelerin öğrencilerinin kalıp kalmayacağı ise akıllarda soru işareti oluşturdu.

Yurt sorunu sosyal medyada Türkiye gündeminde

Yurt odalarının balık istifi düzene geçmesine karşı çıkan İTÜ öğrencileri seslerini sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Öğrenciler, halihazırda kalabalık olan Vadi Yurdu gibi yurtların daha da kalabalıklaşması, şu anda 50 kişiye kadar ulaşan ortak kullanım alanlarını kullanan kişi sayısının artmasına sosyal medyada #İTÜdeyurtsorunu etiketiyle karşı çıktı.

Konuyla ilgili Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da “İTÜ'nün en büyük yurdu olan Vadi Yurtlarında rektörlük kararıyla odalar 3 kişilikken 4 kişilik yapılıyor. Öğrenciler isyanda. Öğrenci yurtlarında odalar 1 kişilik olmalı. Saray, rezidans yapacağınıza öğrenci yurdu yapın. Aşağıda öğrencilerin yolladığı yurt manzaraları var” dedi.

Twitter'daki yorumlar şöyle:

-Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri diye gösterilen İTÜ öğrencilerinin en önemli ihtiyacı olan barınma ihtiyacını bile karşılayamayacak derecede aciz midir? 3 kişi iken bile havasızlıktan dolayı yurt odasına gitmemeyi çözüm olarak gören öğrenciler varken 4 kişi yapmak nasıl bir saçmalık. 

-İTÜ'de öğrencilere söylemeden yurt kapasiteleri ranza sistemine geçilerek gizlice artırılmaya çalışılıyor. Halihazırda temizlik, tuvalet ve banyo gibi yetersiz olanaklara sahip olan bu yurtlara daha fazla öğrenciyi sıkıştırmak bir çözüm değildir.

-Evim okula uzak olmasına rağmen İTÜ yurtlarında hiç kalmadım. Yurtlarda kalan onlarca insanla tanıştım ve hiçbiri yurt şartlarından memnun değildi. Bunun üstüne bir de çözüm diye getirilen kapasite artırımı öğrenciye yapılan muameleyi gösteriyor.

İTÜ'deki yurt sorununun çözümü zaten insanı şartlarda barınamadığımız vadi yurdununun kapasitesinin artırılması değildir. Ülkenin aydınlık gençlerine reva gördüğünüz yurt bu olamaz, kabul etmiyoruz.

Eğitim Ajansı, ARI 24


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)