adscode
adscode

İTÜ'den Bedrettin Dalan'a fahri doktora

Bedrettin Dalan’a, 1965 yılında mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından, Fahri Doktor unvanı verildi.

İTÜ'den Bedrettin Dalan'a fahri doktora
Üniversite
Güncelleme : 12-Jun-23 14:27

İstanbul Eğitim ve Kültür (İSTEK) Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan’a, 1965 yılında mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından, Fahri Doktor unvanı verildi.

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, fahri doktora beratı, düzenlenen törende İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından Bedrettin Dalan’a takdim edildi.

Fahri doktora töreni, 9 Haziran 2023’te Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İSTEK Vakfı Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı Barış Dalan, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Akgün, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Aydın ve Prof. Dr. İpek Karaaslan ile Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz’un yanı sıra İTÜ ve Yeditepe üniversitelerinden çok sayıda dekan, akademisyen ve davetli katıldı.

İTÜ TMDK’dan Türk müziği dinletisiyle başlayan törende ayrıca Yeditepe Üniversitesi Folklor Kulübü öğrencileri Aydın yöresinden oyun sergiledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Koyuncu, "İTÜ'lüler, edindikleri tecrübeyi, sahip oldukları bilgi birikimini ülke ve insanlık için katma değere dönüştürme gayreti içinde olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Koyuncu, "Teknik üniversite ailesi, mezunlarıyla olsun, akademik ve idari personeliyle olsun her zaman bu bakış açısına sahip olmuştur ve bu, aynı zamanda İTÜ’nün 250 yıllık hiç değişmeyen misyonudur." dedi.

İSTEK Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan ise bugüne kadar dünyanın pek çok yerinde ödül ve fahri doktora aldığını belirtti.

Dalan, "Hiçbir ödül mezun olduğum üniversitemin bana verdiği bu fahri doktora kadar beni duygulandırmadı ve mutlu etmedi." değerlendirmesinde bulundu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)