adscode
adscode

İzmir Üniversitesi 1200 öğrencisini yeni hayatlarına uğurladı

Yaklaşık 1200 öğrencisini yeni hayatlarına uğurlayan İzmir Üniversitesinde 7’nci kez mezuniyet gururu yaşandı.

İzmir Üniversitesi 1200 öğrencisini yeni hayatlarına uğurladı
Üniversite
2007 yılında Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan ve bugüne kadar 1775 öğrencisini mezun veren İzmir Üniversitesinde 7’nci kez mezuniyet heyecanı yaşandı. Kaya Termal Otel’de yapılan törende yaklaşık bin 200 öğrenci keplerini yeni hayatları için fırlattı. Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata’nın konuşmaları ile açılan törene, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Adnan Gülerman, İzmir Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, Genel Müdürü Veysi Kubba, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Bilgisayar Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası temsilcileri ile akademisyenler, öğrenci aileleri ve mezunlar katıldı. Ön lisans birincisi Caner Yakupoğlu ve lisans birincisi Diana Raupova’ya ödül ve plaketinin takdimi ile başlayan törende duygulu anlar yaşandı. Mimarlık Fakültesi’nin ilk kez mezun verdiği tören aileler için de gurur kaynağı oldu.

“İzmir Üniversitesi kültürünü hayatınız boyunca devam ettirin”

İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata’nın hayatını eğitime adadığını ve Doğanata Eğitim Kurumları’nın bugüne kadar verdiği mezunlarla Türkiye’ye önemli katkılarda bulunduğunu hatırlatan Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata konuşmasında, mezunlardan ülkelerinin sorunlarına duyarlı, gelişmesine katkıda bulunan insanlar olmalarını istedi. Mezunların, İzmir Üniversitesinde aldıkları kültürü hayatları boyunca devam ettirmelerini istediğini ifade eden Ali Rıza Doğanata, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizi disiplinlerarası düşünebilen, inovasyon becerisine sahip, sosyo-kültürel becerileri gelişmiş kişiler olarak yetiştirmek için çaba sarf ettik. Şimdi onlardan beklentimiz, özverili, sağduyulu, etik değerlerden ayrılmayan, yabancı dil becerilerini geliştiren ve etkin olarak kullanan, kendini sürekli çağın gereklerine göre yenileyen, geleceğe dair hedefleri olan ve hedeflerine ulaşmak için takım oyunu içinde yer alabilen gençler olmalarıdır.”

“Yeni bölümlerimiz ara eleman ihtiyacını karşılayacak”

İzmir Üniversitesinin verdiği mezun sayısının bu yıl ile birlikte 3000’e yaklaştığını belirten Rektör Prof. Dr. Erciyes ise konuşmasında, daha kaliteli mezunlar verebilmek adına İzmir Üniversitesinin her yıl akademik kadrosunu genişlettiğini, teknolojisini yenilediğini, uluslararası işbirlikler içine girdiğini ve iş dünyası ile ortak çalışmalarını artırdığını ifade etti. Yakın zamanda açılışını yapılan ve bu yıl eğitim verilmeye başlanan Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesinde yaklaşık 1000 öğrencinin eğitim almaya başladığını söyleyen Rektör Erciyeş, “2016-2017 akademik yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Elektronörofizyoloji ve Optisyenlik programlarında eğitim vermeye başlayacağız. Eğitim verilecek iki yeni bölümümüzle hem sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacına yanıt olacak hem de mezunlarımızı bir an önce sektöre kazandıracağız” dedi.

“Analiz, tasarım ve sanatsal becerilerinizi yazılımlarınızla hayata geçirin”

Konuşmasına dünyanın içinde bulunduğu algı değişimine değinerek başlayan Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selim Doğanata içinde bulunan dönemde emtia kapitalizminden entelektüel kapitalizme geçildiğini ve artık beyin gücünün önem kazandığı vurguladı. Sadece doğal kaynak ve emtialarına güvenen ülke ekonomilerinin küçüldüğünü, buna karşılık Japonya, Güney Kore gibi kaliteli insan kaynağına yatırım yapan ülkelerin bugün en büyük ekonomiler arasında olduğunu belirten Doğanata, “Her türlü mal veya emtia seri olarak üretilebilirken ortak akıl ve sağduyu özelliğine sahip insan beyni asla seri olarak üretilemez. Bu yüzden geleceğin hâkimleri kaliteli insan kaynağına yatırım yapanlar olacaktır. Bugün yazılım, donanımdan çok daha kıymetli hale geldi. Çünkü yazılım seri olarak oluşturulamaz, insan düşüncesine ihtiyaç duyar. Bu noktada gençlerimizin analiz ve tasarım kabiliyetleri ile sanatsal yeteneklerini yazılımlarında hayata geçirmelerini ve ülkemize katkıda bulunmalarını istiyorum” dedi. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)