adscode

İzmir'de Dev Portre!

İzmir’de, Ulu Öner Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74’üncü yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda yüz hatlarını kapsayan canlı portreyle tarih yazıldı.

İzmir'de Dev Portre!
Haberler

Sabahın erken saatlerinden itibaren canlı portrede yerlerini almak için sıraya girip birbirleriyle yarışan, üzerlerine “İzindeyizö yazılı siyah tişörtler giyen 2 bin 400 gönüllünün kayıt işlemleri bir saat gibi kısa bir sürede sona erdi. Yaklaşık 2 bin kişi de canlı portrede yerlerini alamamanın üzüntüsünü yaşadı. 
















Yaklaşık 100 öğrenci ve görevlinin kılavuzluğunda, gönüllüler ellerindeki kayıt numaralarına göre saat 10.30’dan itibaren Cumhuriyet Meydanı’ndaki yerlerini almaya başladı. Ve saat 12.10 itibariyle 2 bin 400 kişinin yerlerini almasının ardından o muhteşem portre ortaya çıktı ve İzmirliler bu etkinlikle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip tarih yazdı. Portrenin tüm hatlarının ortaya çıkmasıyla İzmirliler, sevince boğulurken, yerlerini alamayıp dışarıda kalanlar ise dev ekranlardan görüntüyü izledi. Meydandan “Mustafa Kemal’in askerleriyizö sloganları yükselirken, onuncu yıl marşı da hep bir ağızdan okundu. 
Yaklaşık 20 dakika boyunca portreyi oluşturanlar yerlerinden ayrılmazken, organizasyonu gerçekleştiren fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün, canlı portrenin fotoğraflarını helikopterden çekti. Ayrıca 20 kamera tarafından da belgesel amaçlı tüm yaşananlar kayıt altına alındı. Fotoğraf çekimi sırasında portre içinde fenalaşan bazı gönüllülere de sağlık ekipleri tarafından hemen müdahale edildi.
Organizasyona destek veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, mutluluğunu İzmirlilerle paylaşırken, yoğun katılım olması nedeniyle portre içindeki yerini bir başka gönüllüye verdi. Portra tamamlandıktan sonra havaya balonlar bırakıldı. Şarkılar eşliğinde uzun süre eğlenen İzmirliler, tarih yazmanın ve Ata’ya bağlılığı farklı bir şekilde gösterdikleri için sevinçle alandan ayrıldı.

DHA




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)