adscode
adscode

İzmir'de otistik çocuklar için ücretsiz okul

6 bin otistik çocuk ve gencin bulunduğu İzmir'de, 84 öğrencinin ücretsiz olarak eğitim alacağı bir okul yaptırıldı.

İzmir'de otistik çocuklar için ücretsiz okul
Eğitim
3 - 23 yaş aralığında otistik bireyler için Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi kuruldu. Birimde 4 kişilik sınıflarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına uygun olarak ücretsiz eğitim verilecek. Otistik çocuklar kendilerini sosyal yaşama ve hayata hazırlayacak pek çok çalışmayı Yaşar Üniversitesi Öğrenci Toplulukları ile birlikte yürütecek. Çeşitli projelerle otistik öğrencilere katkılar sağlanacak. Bu konuda iki kurum yakın işbirliği içinde çalışacak.
Okulun Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar, Türkiye'de bu tür kurumların son derece önemli olduğunu anlatarak şöyle dedi:
"Otizm, bir hastalık değil. Değişik sebeplerden, örneğin metal zehirlenmesi, aşı, oksijen azlığı gibi konuşma, temas kurma ve algılama gibi iletişim zorluğu çeken bu çocuklarımız da zihinsel engelli değil. Tam aksine algılamaları son derece yüksek. Okulumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olup Üçkuyular, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Seferihisar ve Urla'ya hizmet veriyor. Vakıf, bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Okulumuzda eğitim için bir spor salonu ve 20 sınıf mevcut. Gelecekte bu evlatlarımız toplumsal yaşama pozitif katkılar yapacak. Yeter ki toplumumuz onlarla ilgilensin ve desteklerini esirgemesin. Aileler her gün 09.30-14.30 saatleri arasında okuldan bilgi edinebilir."
Okullarında MEB'in uygun gördüğü müfredatların uygulandığını belirten Okul Müdürü Kasım Koç ise 3 kademe halinde eğitim verdiklerini belirterek şunları anlattı:
"Birinci kademe, ilkokul 1 ile 4'üncü sınıf eğitimini kapsıyor. İkinci kademede ise 5 ile 8'nci sınıfa kadar olan program uygulanıyor. Sonuncu etap olan iş eğitiminde ise 9-12 arasındaki sınıflara eğitim veriliyor. Okulumuz sadece otistik çocuklara yönelik eğitim verilen bir kurum. Yöremizde bu konuyla ilgilenen aileler bize başvurabilir."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)