adscode
adscode

İzmit'te 651 öğrenci 'Haydi Bisikletle Okula' dedi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 'Haydi Bisikletle Okula Projesi' kapsamında 651 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

İzmit'te 651 öğrenci 'Haydi Bisikletle Okula' dedi
Eğitim
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde "İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" sloganıyla başlatılan "Haydi Bisikletle Okula" Projesi kapsamında, Mimar Sinan Ortaokulu, Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Ortaokulunda 651 öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Türkiye'yi ve bayrağı gelecekte çocuklara emanet edeceklerini belirterek, asli görevleri olmamasına rağmen okullara desteği kendilerine bir görev kabul ettiklerini bildirdi.

"Haydi Bisikletle Okula" projesinin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Doğan, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığımız 1 milyon bisiklet alımına karar verdi. Bisiklet yollarımız, bisiklet eğitim pistimiz ile İzmit artık bisiklet şehri oldu. 2012 yılında öğrencilerimizle başladığımız bisiklet dağıtımlarımıza geçtiğimiz yıl öğretmenlerimizi de ekledik. Sadece geçtiğimiz yıl öğretmen ve öğrencilerimize 10 bin bisiklet dağıttık. Bu yıl yine 10 bin bisiklet dağıtacağız. Böylelikle şehrimizde dağıttığımız bisiklet sayısı 50 bine ulaşacak. Diyeceksiniz ki, biz bu hizmetleri hangi parayla yapıyoruz. Biz, sizlerin kuruşunu ziyan etmeden, parayı doğru kullanarak bu hizmetlerimizi yapıyor, bu bisikletlerimizi yavrularımıza hediye ediyoruz. Bu başarı, tesadüf değil. Bu başarının, bu yükselişin devam etmesini istemeyenler var."

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri verildi. Törene, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)