adscode
adscode

Kadıköy'de 6,5 Km'lik Saygı Zinciri

Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 77. yılında Kadıköy'de binlerce kişi tarafından oluşturulan "ATA'ya Saygı Zinciri" ile anıldı.

Kadıköy'de 6,5 Km'lik Saygı Zinciri
Etkinlikler
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa yolculuğunun 77. yılında binlerce Kadıköylü, Fenerbahçe-Bostancı arasındaki sahil şeridinde el ele vererek 6.5 kilometrelik "ATA'ya Saygı Zinciri" oluşturdu.



Kadıköy Belediyesi gönüllülerinin öncülüğünde bu yıl dördüncüsü yapılan etkinlik için Kadıköylüler sabahın erken saatlerinde Fenerbahçe –Bostancı arasındaki yürüyüş yolunda toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan Kadıköylüler, sahil şeridinde yan yana durarak insan zinciri oluşturdu.



Yediden yetmişe çok sayıda insanın katıldığı insan zincirine denizden de kanolar ve tekneler ellerinde bayraklarla destek verdi. Su jetlerinin denizde yaptığı gösteri geçişi ve paramotorcuların havada bayrak açmasıyla sahil boyunca ve denizde görkemli görüntüler oluştu.
Saat 9'u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Anma töreni İstiklal Marşı'nın ağızdan söylenmesinin ardından sona erdi.






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)