adscode
adscode

'Kadına şiddet'e karşı 10 ülkeyi gezdi

Kadına karşı şiddete dikkat çekmek için 9 Temmuz’da motosikletiyle yola çıkan ve 10 ülkeyi 20 günde gezen İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Asil Özbay, yurda döndü.

'Kadına şiddet'e karşı 10 ülkeyi gezdi
Türkiye'den Haberler
Kadınların yapabileceklerinin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu tüm dünyaya göstermek ve Türkiye’de kadınların yaşadığı şiddete dikkat çekmek için 9 Temmuz tarihinde “Bir Kadın Bir Motosiklet 10 Ülke” projesi kapsamında start verdiği gezisini 20 günde tamamladı.


‘Özgür ve cesur bir kadın’ profilinin görünürlüğünü sağlamayı hedefleyen Asil Özbay, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, İtalya ve Bulgaristan’ı kapsayan 20 günlük Balkanlar ve sonrasında Avrupa yolculuğu ile daha da geniş sınırlara ulaştı. Bu yolculuk boyunca gittiği yerlerde pek çok farklı kare fotoğraflayan Asil Özbay, izlenimlerini twitter, facebook ve instagram hesapları üzerinden takipçileri ile paylaştı.

Asil Özbay, gezisiyle ilgili takipçileriyle şu sözleri paylaştı;

“Kadınlara Özgürlük Yakışır” mottosu ile Kız Kulesi’nden yola çıktım, farklı coğrafyalar ve farklı kültürler arasında 8000km’ye yakın yol yaptım. Tek başıma çıktığım bu yol binlerce destekçi ile kocaman bir ekibe dönüştü. Yol boyunca yaşadığım zorluklar, zor yokuşlar, keskin virajlar elbette oldu ama tıpkı hayat gibi bu yolculukta hep devam etti güzellikler de eklenerek ve şuan buradayım, bir kadın olarak sınırlarımızın ne kadar geniş olabileceğini göstermenin mutluluğu yaşıyorum.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)