adscode

KAGEM'den Üstün Yetenekliler Eğitimi Kariyer Geliştirme Programı

İSTANBUL KAGEM, ülkemizde üstün yetenekli çocuklarımıza yeterli eğitimin verilmesine destek olmak amacı ile yeni bir proje başlatmıştır.

 KAGEM'den Üstün Yetenekliler Eğitimi Kariyer Geliştirme Programı
Özel Eğitim






Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak üstün yetenekli çocukların öğretmenlerine gerekli pedagojik formasyonu kazandırmak amacıyla İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Üstün Zekalılar Eğitimi Anabilim Dalı ile işbirliği yaparak eğitim fakültesi öğrencilerimize, mezunlarımız başta olmak üzere bu alanda çalışmak isteyen tüm öğretmenlerimize yönelik Türkiye’de ilk defa “Üstün Yetenekliler Eğitimi Kariyer Geliştirme” programı düzenlemektedir.
Program, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “2013-2017 Üstün Yetenekli Bireyler Strateji ve Uygulama Planı” doğrultusunda belirlenen hedefler (Hedef 2.1.1 ve 2.1.4) dikkate alınarak hazırlanmıştır.Şu anda okulların hepsinde üstün yetenekli öğrenci bulunmasına rağmen bu öğrencilere eğitim verecek öğretmenlerimizin sayısı çok yetersizdir. Bu nedenle bu eğitime öğrencilerimiz ve mezunlarımız dışında ülkemizdeki ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde her branştan öğretmenlerimiz katılabileceklerdir.
Üstün Yetenekliler Eğitimi Kariyer Geliştirme programı; üstün yetenekli çocuklara eğitim verecek öğretmenlere yönelik temel pedagojik bilgileri kapsamakta olup, üstün yetenekliler eğitiminde temel konular olan üstün yeteneğin tanımı, tanılanması ve özellikleri, bu çocukların eğitim yaklaşımları ve eğitim modelleri, farklılaştırma teknikleri, sosyal ve duygusal eğitimleri, öğretmenlerinin özellikleri, yaratıcılık ve eleştirel düşünme, aile eğitimi gibi konuları içermektedir.Program, alanında uzman akademisyenlerce eğitim fakültesi mezunu veya öğretmenlik yapma şartını taşıyanlara İstanbul Üniversitesi’nde yüz yüze eğitim şeklinde uygulanacak olup, katılımcılara online eğitim desteği de verilecektir. Katılımcı sayısı 50 kişiyle sınırlıdır. Eğitime %75 oranında devam eden, yapılacak değerlendirme ve projelerden yeterli puanı alan katılımcılara  “Katılım Belgesi” verilecektir. Eğitim aşağıda belirtilen tarihlerde günlük 7 saat (09.30-17.30) olmak üzere toplam 84 saat yapılacaktır. Katılımcı kayıtları online yapılacaktır

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)