adscode
adscode

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

...

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Niyazi Can
Kuruluş tarihi: 1992
Bulunduğu il: Kahramanmaraş
Akademik birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik ve Mimarlık, Orman, Tıp, Ziraat, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri olmak üzere 11 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu, 8 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 40.200
Akademik personel sayısı: 137 profesör, 90 doçent, 312 doktor öğretim üyesi, 335 öğretim görevlisi, 398 araştırma görevlisi, olmak üzere 1272 akademik personeli mevcut.
Yurt olanakları: Şehir merkezinde 2410 kız, 1088 erkek, Afşin’de 180 kız ve Göksun’da 528 kız, 250 erkek öğrenci kapasiteli yurt imkânı bulunmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 59 öğrenci kulübü var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 53, Mevlana kapsamında 37, Farabi kapsamında 85 üniversiteyle anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
İlimizin, bölgemizin ve Türkiye’nin, özetle insanımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda bilim üretmeyi, çalışanlarını ve öğrencilerini mutlu etmeyi amaçlayan üniversitemiz, güçlü kurum kültürü ve olumlu iklim ortamında bir dünya üniversitesi olma vizyonuna sahip.
Eğitim-öğretim, araştırma ve teknoloji üretme vizyonunu bizi 'biz' yapan değerler ile toplumun ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda belirlemiştir.
Üniversitemiz, nitelikli kadrosu ve artan eğitim kalitesiyle vatanına, milletine faydalı, düşünen, araştıran, üreten, yeniliğe açık, donanımlı ve en önemlisi de pozitif duygularla yüklü, üreten bireyler yetiştirmeyi bir görev bilmekte.
Başarılı altyapı ve çevre planlamasıyla modern bir görünüme sahip olan Avşar Yerleşkesi’nde, akıllı sınıflar, amfiler, konferans salonları, donanımlı laboratuvarlar, kütüphaneler, internet salonları, kapalı spor salonu ve spor imkânlarıyla öğrencilere en iyi hizmetin sunulması amaçlanmakta.
Öğrencilerimiz için çok sayıda sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin bulunduğu üniversitemiz, huzurlu bir eğitim ortamına sahip.
Burs, kıyafet ve yemek desteği de bulunan üniversitemizde, barınma ve ulaşım sorunları asgari düzeyde. Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili gençlerimiz, imkânlarımızı nitelikli ve mutlu bir eğitim-öğretim hayatı geçirmeniz için seferber ettiğimizi bilmenizi ister, sizleri üniversitemizde görmekten mutlu olacağımızı belirtiriz.
İletişim bilgisi: www.ksu.edu.tr  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)