adscode
adscode

Kahvaltılık Krep Tarifi

​Sizlere bu yazımızda gençlerin kahvaltı sofralarında vazgeçilmezi olan enfes lezzetin tarifini vereceğiz.

Kahvaltılık Krep Tarifi
Türkiye'den Haberler
Sizlere bu yazımızda gençlerin kahvaltı sofralarında vazgeçilmezi olan enfes lezzetin tarifini vereceğiz. Hem tatlı hem de tuzlu olarak yiyebileceğiniz basit krep tarifi ile sabah kahvaltılarınız şenlendirebilirsiniz. Yapımı bir o kadar kolay hem de hesaplı olan bu pratik tarifi gelin hep birlikte hazırlayalım;


Kahvaltılık Krep Tarifi Malzemeleri;
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
Pişirmek için margarin veya sıvı yağ

Krep tarifi hazırlamaya başlarken ilk olarak krep hamurunu hazırlayarak başlarız. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için geniş bir karıştırma kabı içerisine yumurta, tuz, un, su ve sütü aktarırız. Karıştırma kabı içerisine aktarmış olduğumuz tüm malzemeleri toplanmadan iyice karıştırarak homojen bir krep hamuru elde edelim.  Elde etmiş olduğumuz bu hamurun kıvamı kek hamurundan daha akışkan bir kıvamda olması gereklidir. Geniş bir teflon tava içerisine bir çay kaşığı margarin ya da sıvı yağ koyup güzelce kızdırın.  Daha sonra hazırlamış olduğumuz kahvaltılık krep hamurundan bir kepçe alarak teflon tava içerisine yayarak dökeriz. Döktüğümüz hamuru arkalı önlü 1’er dakika kadar pişirelim. Kalan tüm krep hamuru için bu işlemi gerçekleştirelim. Hazırlamış olduğumuz krepleri ister sade olarak ister içerisine harç ekleyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz üzere yapımı ve malzemesi bir o kadar basit bu enfes tarifi sizlerde kolaylıkla hazırlayabilir. Sofralarınıza şenlik katabilirsiniz. Aniden gelen misafirinize tatlı olarak servis edebilirsiniz. Arasına süreceğiniz çikolata, reçel veya krema arası mevsim meyveleri ile enfes bir tat elde edebilir hem misafirlerinizi hem de kendi midenize ziyafet ettirebilirsiniz.
Tuzlu olarak tercih ederseniz yağlı beyaz peynir ile maydanozu güzelce harmanlayıp arasına ilave edip dürüm halinde servis edebilirsiniz. Ya da sade krepleri rulo haline getirip üzerine bir parça peynir bir adet zeytin ve bir parça domates parçası ekleyip kürdanı batırıp kanepe halini verebilirsiniz. Bu enfes lezzeti tabiri caizse ne tarafa çekerseniz oraya geliyor. Şimdiden herkese afiyet olsun bir daha ki yazımızda görüşmek dileğiyle.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)