adscode
adscode

Kampüs Kedilerine Barınak Tasarımı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri kediler için barınak tasarladı.

Kampüs Kedilerine Barınak Tasarımı
Türkiye'den Haberler
 Kediler, öğrenciler tarafından hazırlanan CatCampus adlı çalışmayla İzmir Ekonomi Üniversitesi Balçova Kampüsü içerisinde korunaklı barınaklarda yaşamlarını sürdürecek.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burkay Pasin öncülüğünde öğretim görevlileri Hugh Clarke, Özgür Genca, Lale Başarır, Burcu Kor ve Filiz Keyder Özkan yürütücülüğünde gerçekleştirilen çalışmada, öğrenciler kedilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak farklı tasarımlar üzerine çalıştı. Çalışma sonucunda hava koşulları dikkate hazırlanarak oluşturulan 12 farklı barınakta kediler, sağlıklı bir alanda yaşayacak.

‘Sosyal Sorumluluk İçinde Mimarlık’

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burkay Pasin, üniversite kampüsünde gittikçe artan bir kedi varlığının barınma ihtiyacına kalıcı bir çözüm bulmayı amaçladıklarını, 2. sınıf öğrencileriyle CatCampus adlı çalıştay gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalıştay sonucunda öğrencilerin 6 kişilik gruplar halinde toplam 12 kedi barınağı tasarlayıp inşa ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Pasin, “Çoğunluğu plastik, metal, ahşap esaslı geri dönüşümlü atık malzemelerden yapıldı. Barınakların tasarımında hava koşullarına direnç, taşınabilir hafif yapı sistemi, hijyen, ergonomi, işlevsellik ve kampüsün doğal ortamına uyum gibi ölçütler gözetildi. Çalıştay bir sosyal sorumluluk projesi olduğu kadar öğrencilerin mimari uygulama tecrübesi kazanması açısından da oldukça verimli oldu” dedi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)