adscode
adscode

Kamu personelini tatile çıkartacak proje

TÜROFED Başkanı Ayık, "Kamu personeli için hazırlanan 'çek ile tatil' projesini önümüzdeki günlerde yeni Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı'ya sunacağız." dedi.

Kamu personelini tatile çıkartacak proje
Türkiyeden Haberler
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kamu personeli için hazırlanan "çek ile tatil" projesini önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sunacaklarını bildirdi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, 2016 yılının turizm sektörü açısından zor bir yıl olduğunu, sektör için kaynak oluşturabilecek en sağlıklı işleyen pazarların Ukrayna ve iç pazar olduğunu söyledi.

İç pazardaki potansiyeli artırabilmek için kamu çalışanlarına yönelik "çek ile tatil" projesinin hazırlandığını anımsatan Ayık, eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal döneminde TÜROFED, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve bakanlıkla iş birliği içinde hazırlanan projenin kabine değişikliği nedeniyle askıda kaldığını belirtti.

Söz konusu projenin son rötuşlarını yapıp, erken rezervasyon dönemi bittikten sonra açıklamayı planladıklarını dile getiren Ayık, "Fakat kabine değişikliği olunca ister istemez proje de gündemden kalktı, ama proje tekrar hayata geçmez diye bir şey yok. Projeyi önümüzdeki günlerde yeni Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı ile görüşüp tekrar gündeme getirmek istiyoruz. Projeye son şeklini verip mutlaka hayata geçirmek istiyoruz." dedi.

Ayık, kamu çalışanlarına yönelik "çek ile tatil" projesine ilişkin bilgi verirken, şunları söyledi:

"Kamuda çalışan her kademedeki memura, işçiye dönük bir projeydi bu. Çalışanlara alım gücüne göre bir belge verilecek, bu çek de olabilir, başka bir şey de. Herkesin bütçesine göre bir rakam çıkacak. O belgenin üzerindeki rakama göre o kişiye özel bir indirim uygulanacak ve taksit imkanı getirilecek. Buna hem biz otelciler hem seyahat acenteleri katkı verecek, isterse kamu da ayrıca bir katkı sağlayacak. Kamu işin arkasındaki garantör yapı da olabilecek. Karma bir proje. Türkiye'de yaklaşık 3-3,5 milyon civarında kamu çalışanı var. Aileleriyle düşündüğümüz zaman çok ciddi bir potansiyel var. Bu projenin temel amaçlarından biri iç pazarın canlandırılması. Ön çalışmamız hazır. 2-3 haftalık süreçte formüle edilirse çok iyi olur. Projeyi önümüzdeki günlerde yeni Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı'ya sunacağız."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)