adscode
adscode

'Kamuda izin yasağının kalkması turizmi canlandıracak'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından getirilen kamu personeline izin yasağının kaldırılmasının, turizm sektörünü canlandırması bekleniyor.

'Kamuda izin yasağının kalkması turizmi canlandıracak'
Türkiyeden Haberler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından getirilen kamu personeline izin yasağının kaldırılmasının, turizm sektörünü canlandırması bekleniyor.

Kendi kendini temizleyen dünyanın sayılı körfezleri arasında gösterilen Saros Körfezi'nde de turizmciler, yerli turistlerin oluşturabileceği yoğunluğa hazırlanıyor.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkenin zor günler geçirdiğini ancak bu zorlukları milletin ve devletin üstesinden geldiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere önemli açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Helvacıoğlu, "Sayın Kurtulmuş, kamu personeli ve kamu görevlilerinin izin yasağının kaldırıldığını açıkladı. Kamu görevlileri senelik izinlerini kullanabilecek. Bu hem turizm işletmecilerini hem de tatil yörelerinde esnaflık yapan vatandaşları sevindirdi. Bu bir aylık tatil döneminin dolu dolu geçmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Saros Körfezi'nde de yerli turist yoğunluğu yaşanacağını ifade eden Helvacıoğlu, şöyle devam etti:

"Kurban Bayramı tatilinin sonuna kadar yaşanacak bu bir aylık sıkışık sezon, iç turizmde bütün sezona değecek kadar bereketli olacak. İzin yasağının kalkmasıyla Türkiye'nin birçok tatil yöresi ve Saros Körfezi'nde yoğun bir ay geçireceğiz. Önümüzdeki bir ayın ciddi bir tatil dönemi olacağını düşünüyoruz. Saros Körfezi'nde bütün yazın sıkıntısını alacak yoğun bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki bir ay bayram tadında olacak. Yaşanan olaylardan dolayı Türk turizmi zor günler geçiriyor. Her şeyin ilerleyen günlerde daha iyi olacağını düşünüyoruz. Ülkemiz daha güzel günler görecek."

Helvacıoğlu, Saros Körfezi'ndeki altyapı, kalifiye eleman, yatak kapasitesi gibi bazı altyapı sorunlarının devam ettiğini dile getirdi.

- "Dolu dizgin bir ay yaşanacak"

Seyahat acentesi sahibi Uğurcan Urgan da kamuya izin yasağının kaldırılmasının turizm işletmecileri, tur operatörleri ve esnafın yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Vatandaşların büyük çoğunluğunun tatilini bir aylık dönemde yapacağını aktaran Urgan, "Saroz Körfezi ve diğer turizm yörelerinde dolu dizgin bir ay yaşanacak. Bu olaylar nedeniyle tatilini yapamayan vatandaşlarımız tatilini tamamlamak için turizm yörelerine gidecek. Sonuç olarak bereketli ve yoğun geçecek bir aylık sezona hazırız diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Erikli sahilinde emlakçılık yapan Kudret Uybaş da tatil yasağının kalkmasının ardından birçok kamu personelinin bölgede ev kiraladığını aktardı.

İstanbul ve Anadolu'nun birçok yerinde yaşayan vatandaşların tatilini Soros Körfezi'nde geçirdiğini anlatan Uybaş, "Şu anda 2+1 daireler özelliklerine göre günlük 100-150 ve 200 liraya kiraya veriliyor. Bu yoğun dönemde ev kiralarında fazla artış beklemiyoruz. Vatandaşların bu bir aylık dönemi güzel geçireceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)