adscode
adscode

Kanada’da asırlık İstanbul fotoğrafları sergisi

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde gelişen fotoğrafçılığın en nadide örneklerinin yer aldığı Dönüşen Şehir: Dünden Bugüne İstanbul Fotoğrafları Sergisi, Kanada’nın Toronto kentinde sanatseverlerle buluştu.

Kanada’da asırlık İstanbul fotoğrafları sergisi
Kültür Sanat
Toronto’daki Ağa Han Müzesi’nde açılan serginin küratörü Filiz Çakır Phillip, yaptığı açıklamada sergide yer alan 70 kadar eserin Ömer Koç’un özel koleksiyonundan seçildiğini anlattı.

Phillip, "Sergiyi gerçekleştirmek için Bahattin Öztuncay ile birlikte 3 yıllık bir hazırlık çalışması yaptık. Ömer Koç, koleksiyonundaki eserlerin ilk kez yurt dışına çıkmasına ve sergilenmesine izin verdi. Bu sergi, Türkiye dışında ilk kez Kuzey Amerika’da, Kanada’da gerçekleşiyor." dedi.

Sergide yer alan fotoğrafların, Osmanlı fotoğrafçılığına ışık tutan nadide eserler olduğunu dile getiren Phillip, "Fotoğraflar, Osmanlı’nın son üç padişahının, İstanbul ve Avrupa’daki Türk ve Avrupalı fotoğraf ustalarına verdikleri siparişlerden oluşan albümlerin parçaları. Biz, 1890’ların İstanbul’una ait bu eserleri, günümüz İstanbulu ile birleştirmek için, Murat Germen’in fotoğrafları ile birlikte sergileme kararı aldık." diye konuştu.

Serginin 26 Haziran'a kadar açık kalacağını hatırlatan Phillip, 100 yıldan fazla geçmişe sahip panorama İstanbul fotoğraflarının, bu sergi dışında görülmesinin neredeyse imkansız olduğuna dikkati çekti. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)