adscode
adscode

Kanser ilacı ihraç eden ülke olabiliriz

KKTC'de düzenlenen 3'üncü Hematolojik Onkoloji Kongresi'nde konuşan uzmanlar Türkiye'nin kanser tedavisinde Avrupa standartlarını aştığını söyleyerek "Kanser ilacı üreten ve ihraç eden ülke olabiliriz"…

Kanser ilacı ihraç eden ülke olabiliriz
Türkiyeden Haberler
KKTC'de düzenlenen 3. Hematolojik Onkoloji Kongresi'nde lenf bezi, kan ve kemik iliği kanseri gibi hematolojik kanserlerdeki son gelişmeler tartışıldı. Kongrede, Türkiye'nin hematolojik kanserlerin yönetimi ve tedavisinde Batı Avrupa standartlarını aştığına, Türk bilim insanlarının kanser alanında yeni moleküller keşfetmesinin teşvik edilerek desteklendiğine dikkat çekildi. Hematolojik Onkoloji Derneği'nin (HOD) düzenlediği kongrenin sonunda yapılan basın toplantısında dernek başkanı Prof. Dr. Seçkin Çağırgan, Dünya Aferez Birliği Başkanı ve HOD Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, HOD II. Başkanı Prof. Dr. Sevgi Kalayoğlu Beşışık, HOD Araştırma Sekreteri Doç. Dr. Anıl Tombak ve Doç. Dr. Ali İrfan Emre Tekgündüz söz aldı. Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Ülkemizde öncelikle klinik araştırma kültürü oluşturulması ve genele yaygınlaşması ihtiyacımız bulunuyor. Bundan bir sonraki basamak olan ilaç geliştirme başta olmak üzere AR-GE faaliyetlerini ülke olarak iyi ve doğru koordine edebilirsek, belki de kanser alanında yeni molekül veya moleküllerin keşfini yapanlar Türk bilim insanları olacak. Böylelikle ülke olarak önümüz açılacak ve ilaç ithal eden değil ilaç ihraç eden ülke konumuna gelmemiz mümkün olabilecek. Yüksek teknoloji üreten bir Türkiye hayal değil" dedi.

"HAPINI YUT LÖSEMİNİ TUT"

Prof. Dr. Altuntaş 15 yıl önce ortalama 5 yıl yaşam süren lösemi hastalarının, bugün günde tek bir hap içerek neredeyse kendi yaş gruplarındaki sağlıklı bireylere yakın bir ömür yaşayabildiğini de söyledi. Hematolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Seçkin Çağırgan "Hedefe yönelik ilaçlar veya akıllı moleküller yan etkileri azaltırken tedavi başarısını artırıyor" derken Doç. Dr. Ali İrfan Emre Tekgündüz de, TÜRKÖK Projesi'nin önemine vurgu yaptı.

Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)