adscode
adscode

KAPATILAN ÜNİVERSİTELERİN EN KISA ZAMANDA EĞİTİME BAŞLAMASINI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, kapatılan üniversitelerin en kısa zamanda eğitime başlamasını sağlamak için çalışacaklarını dile getirdi.

KAPATILAN ÜNİVERSİTELERİN EN KISA ZAMANDA EĞİTİME BAŞLAMASINI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Eğitim
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, kapatılan üniversitelerin en kısa zamanda eğitime başlamasını sağlamak için çalışacaklarını dile getirerek, "Orada görev yapan akademisyenlerin de devam etmesi için YÖK ve bakanlıklarla temasa geçerek, mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir çalışma yapacağız." dedi.

Sındır, CHP İzmir milletvekilleri ile OHAL kapsamında İzmir’de kapatılan üniversite ile kolejlerin öğrenci velilerinin katıldığı basın toplantısında, bazı üniversitelere yönelik düzenlemeler nedeniyle binlerce öğrenci ve öğretim görevlisinin mağdur olduğu bir sürecin yaşandığını ifade etti.

İzmir’de de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bağlantılı üniversitelerin kapatıldığına işaret eden Sındır, "Bu üniversitelerin öncelikle yeniden İzmir’e kazandırılması için gayret sarf ettik. YÖK ve MEB ile görüşmeler yaptık. Artısı eksisiyle bir kanun yasalaştı ve iki devlet üniversitesini İzmir’e kazandırdık." diye konuştu.

Bu üniversitelerin en kısa zamanda, 2016-2017 eğitim yılında eğitime başlamasını sağlamak için çalışacaklarını dile getiren Sındır, "Orada görev yapan akademisyenlerin de devam etmesi için YÖK ve bakanlıklarla temasa geçerek, mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir çalışma yapacağız. Kapatılan okullarda Atatürkçü, laik eğitim veren öğretmenlerin durumuna ayrıca bir çözüm getirme çabamız da devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Özcan Purçu ise Fatih ve Nokta kolejleriyle ilgili görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Kapatılma sebebini öğrenmeye çalışıyoruz. Bazı okulların MİT ve MASAK tarafından tutulan raporlara göre kapatıldığı söylendi. Özellikle mali suçlara ilişkin raporlar üzerine bu okulların kapatıldığı belirtildi. Okulun öğretmenleri, velileriyle ilgili sıkıntı yok. Bizler de bunun düzeltilmesi için çalışıyoruz." dedi.

Milletvekili Atilla Sertel, bütün öğrencilerin kendi okullarında eğitimine devam etmesi gerektiğini, bunun dışında hiçir adımın mağduriyetleri gidermeyeceğini ve çözüm sağlamayacağını savundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)