adscode
adscode

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ PROJESİ İLE URFALI ÇOCUKLAR İSTANBUL’DA

Doğa Koleji, Urfa Rehberlik ve Araştırma (RAM) biriminin yönlendirmesi, “Kardeşlik Köprüleri” projesi” ile Urfa’nın çeşitli köy ve okullarından seçilmiş başarılı 30 öğrenciyi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik…

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ PROJESİ İLE URFALI ÇOCUKLAR İSTANBUL’DA
Okullardan Haberler
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Doğa Kolejlerinde büyük bir coşku ile kutlandı. TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramda Urfalı öğrenciler Doğa Koleji tarafından misafir edildi. “Kardeşlik Köprüleri” projesi ile mutluluğun paylaşınca çoğalacağını, ülkenin doğusundan batısına huzurla güzel hatıraların paylaşılabileceğini bir kez daha göstermek ve çocuklara unutamayacakları günler yaşatmak adına dört  gün boyunca Urfalı öğrenciler İstanbul’da kaldı. 
19 Nisan’da İstanbul’a gelen öğrenciler, Doğa Koleji tarafından belirlenen ailelere teslim edildi. Sonrasında ise öğrenciler tarihi ve kültürel gezilere katıldı. Urfalı öğrencilerin ilk defa görme imkanı bulabileceği  tarihi ve kültürel geziler düzenlendi. Öğrenciler, boğaz turu, Vieland, Kidzenia gibi onları mutlu edecek yerlere giderek gönüllerince eğlendi. Tarihi yerleri de görme imkanı bulan Urfalı öğrenciler, Doğa Koleji’nin ev sahipliğinden oldukça memnun kaldı ve bayram coşkusunu İstanbul’da yaşadı. 

Doğa Kolejlerinde 23 Nisan Coşkusu
Doğa Kolejlerinde her yıl olduğu gibi bu 23 nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında da birçok etkinlik düzenlendi. “Kardeşlik Köprüleri” projesi ile Urfalı öğrencileri ağırlayan Doğa Koleji’nin her kampüsünde ayrı bir bayram coşkusu yaşandı. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından özenle hazırlanan gösteriler büyük beğeni ve alkış aldı. 23 Nisan coşkusunu anlatan şiirler okundu. Öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler ve yarışmalar heyecanla izlendi. Urfalı öğrenciler ve Doğa Koleji öğrencileri tarafından “Hayat Bayram Olsa” şarkısı hep birlikte seslendirildi. Bando takımlarının yürüyüşüyle başlayan bayram etkinlerinde, dans gösterileri büyük beğeni topladı. Birçok gösterinin yapıldığı bu bayram gününde her Doğa Koleji kampüsünde, çocuklar ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı.  
Urfalı Öğrencilerin Mutluluğu
İstanbul’u gezip görme fırsatı bulan Urfalı öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu. Doğa Kolejine teşekkürlerini dile getiren öğrenciler, Doğa’lı arkadaşlarını çok sevdiklerini ve öğretmenlerin ilgisinden çok memnun kaldıklarını ifade etti. Doğa Koleji öğretmenleri ise hepsinin kendi öğrencileri olduklarını kaydederek, “bir çocuğun mutluluğu tüm dünyaya bedeldir” dediler. Yurtiçi ve yurtdışından bugüne kadar birçok öğrenci misafir ettiklerini de ekleyen öğretmenler, bundan sonra da misafir etmeye devam edeceklerini dile getirdiler. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)