adscode

Karne ve Diploma Ücreti Uyarısı

Siirt Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı M.Enver Aytaç, öğrencilerden karne ve diploma parası alınmaması gerektiğini bildirdi.

Karne ve Diploma Ücreti Uyarısı
Özel Eğitim

 

 

Aytaç, yaptığı yazılı açıklamada okulların kapanmasına az bir süre kala öğrenci velilerinden karne ücreti konusunda şikayetler geldiğini belirtti. Öğrenci velilerinin imkanları ölçüsünde okullara bağış yapmalarına karşı olmadıklarını, hatta bu konuda teşvik ettiklerini ifade eden  Aytaç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Öğrenci velilerimizin imkanları ölçüsünde gönüllü bağış yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bağış olayının dayatmacı bir zihniyetle zorla yapılmasına karşıyız. Okulların kapnmasına az bir süre kala şimdiden 50 ile 250 lira arasında para istendiği yönünde şikayetler gelmeye başladı.  Hiçbir öğretmen ve okul yöneticisi zorla para toplayamaz. Öğrenci velileri zaten çok zor şartlar altında çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaktadırlar. Buna birde karne parası diploma parası gibi ek külfetler getirilmemelidir. Bu yasal bir durum değildir. Vatandaşımız kendisi gönüllü olarak imkanları ölçüsünde bağış yapabilir. Yetkililerin bu konuda gerekli önlemleri almalarını istiyoruz.  Bu konuda zorlamayla karşı karşıya kalanların il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine baş vurmalarını tavsiye ediyorum."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)