adscode
adscode

Kaybolan meslekler canlanıyor

TEMSA Motorlu Araçlar, unutulmaya yüz tutmuş meslekler için ‘Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’ kapsamında “Kaybolmadan Keşfet” projesini hayata geçirdi

Kaybolan meslekler canlanıyor
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 13-Nov-22 23:18

Ozan Ömer Kadüker / Milliyet

Dokumacılık, yorgancılık, çinicilik… Bir dönemin gözde meslekleri, artık kaybolmaya yüz tuttu; yeni ustalar yetişmiyor.

TEMSA Motorlu Araçlar, bu meslekler için ‘Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’ kapsamında “Kaybolmadan Keşfet” projesini hayata geçirdi. 7 bölgede, 7 meslek grubunu hedefleyen projeyle, unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarına faaliyetlerini sürdürebilmeleri için satış ve pazarlama alanında eğitim desteği verilecek.

Proje kapsamında Bursa’da TEMSA Motorlu Araçlar Genel Müdürü Ilgaz Korkmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle kurumun 50 gönüllü çalışanı, çini ustası Zerrin Sarıgül’ün koçluğunda çini sanatını deneyimleme fırsatı buldu. Projeyle usta ve zanaatkârlar için yeni medya kullanımı, ürün sergileme gibi konuları kapsayan bir eğitim planı hazırladıklarını kaydeden Ilgaz, bu eğitimlerle meslekleri e-ticaret alanına taşıyarak hem onları hatırlatma hem de ürünlerini pazarlayabilecekleri alternatif bir alan yaratarak işlerinin gelişimine katkı sağlayacaklarını aktardı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)