adscode
adscode

Kayseri, Sivas görmeye değer

Ülkemizin dört bir tarafı cennet, gezdikçe hayran kalıyorsunuz.

Kayseri, Sivas görmeye değer
Milliyet Diyalog
/* */
Hafta sonları fırsat buldukça, yakın uzak demeden, yeni yerler keşfetmeye çalışıyoruz. Kayseri ve Sivas’a daha önce defalarca iş gezisi yaptım ama görünen o ki hiç gezmemişim. Bu kez, biraz fazla zaman ayırıp, turistik amaçla gezince, hayran kalmamak elde değil.



Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Misak-ı Milli Sınırlarının çizildiği, Mustafa Kemal’in liderliğinin pekiştiği Sivas’a hayran kaldım.



Selçuklu ve Osmanlı’dan kalan eserler de muhteşem. Sivas Kongresi’nin yapıldığı eski Sivas Lisesi, özünü yok edercesine çok kütü restore edilse ve müzeciliğin çok kötü bir örneği sergilense de hâlâ Mustafa Kemal ve arkadaşlarının izlerini taşıyor…

Cumhuriyet tarihi çerçevesinden baktığınızda Kayseri Lisesi de, tıpkı Sivas Lisesi gibi Kurtuluş Savaşı döneminde mezun vermedi. Çünkü öğrencileri Milli Mücadele’de şehit düştü.

Öğrencilerimizi tıpkı Çanakkale’ye olduğu gibi Sivas’a da getirmeliyiz ki, bu Cumhuriyet hangi şartlarda, nasıl kuruldu çok daha yakından tanısınlar.

İşte o zaman, atalarımıza duydukları minnet bin kat daha artacak, şanlı tarihimize çok daha fazla sahip çıkacak ve çok daha önemlisi, ülkemizin her karış toprağına ve geleceğimize artan bir şekilde aidiyet hissedecekler.

Hızlı ziyaretimiz sırasında Sivas Valisi Davut Gül’e kısa bir ziyaretimiz oldu. Hızlı trenle birlikte Sivas’ın kaderinin değiştiğine vurgu yaptı. Farklı alanlarda markalaşmak ve kent meydanını daha bir genişletmek için yapılacakları anlattı.



En güzel gece manzarası hep Mardin’de bilinirdi. Mardin’in ışıl ışıllığının bir benzerine Sivas’ta da şahit olduk.

Gece Sivas Cumhuriyet Meydanı’nı görenlerin, kente aşık olmaması mümkün değil.  Tıpkı Kayseri’de Erciyes’i, Ali Dağı’nı ve eteklerini görüp de en kısa zamanda bir kez daha gelmek için zaman kollamak gibi.

Bugün de Tokat ve çevresini gezeceğiz, eminim ki orada da çok büyük güzelliklerle ve inanılmaz bir tarihle karşılaşacağız.

Tüm ayrıntıları Mayıs Rota’sında sizlerle paylaşacağız...

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)